Successos
Societat Successos 04/09/2022

Detenen sis homes per venda de droga al Camp Redó

Els individus estan acusats de delicte de tràfic d'estupefaents i pertinença a un grup criminal

ARA Balears
2 min
Detinguts sis homes en un dispositiu policial contra quatre punts de venda de drogues a Camp Redó.

PalmaLa Policia Nacional, en col·laboració amb la Policia Local, ha detingut sis homes com a presumptes autors d'un delicte de tràfic de droga i pertinença a un grup criminal, en el marc d'un operatiu contra el tràfic de droga al barri del Camp Redó de Palma. Segons ha informat la Policia Nacional en una nota de premsa, el Grup II Udyco-Estupefaents ha liderat una nova operació contra la venda de marihuana, haixix i cocaïna en quatre immobles.

L'operació Vulcano III, en la fase II –realitzada al febrer d'enguany–, va confirmar l'existència d'un grup de persones que de manera ininterrompuda comercialitzava amb diverses substàncies estupefaents al barri del Camp Redó. No obstant això, la intervenció policial no va posar fi a les activitats il·legals relacionades amb les drogues, ja que, poques setmanes després, les informacions sobre la reactivació de diversos dels punts desmantellats tornaven a provocar el trànsit de persones amb clars trets de compradors.

A més, es va constatar l'augment de consum de substàncies estupefaents i els problemes que se'n deriven, com ara l'increment de la sensació d'inseguretat. Per això, els agents varen tornar al barri i varen aconseguir identificar quatre immobles com els generadors de la presència de drogues a la zona. En concret, tres d'ells actuaven com a punts de droga especialitzats: un en marihuana, un en haixix i un en cocaïna.

D'altra banda, es va poder constatar que els compradors es comptaven per desenes cada dia i que alguns d'ells consumien les substàncies als voltants del barri. Una vegada confirmada la informació, la investigació va ser comunicada a l'autoritat judicial competent, que va autoritzar les pertinents entrades i escorcolls als quatre immobles. La comitiva judicial i policial, composta per gairebé mig centenar d'agents, va irrompre en el barri dijous passat i va detenir els sis homes, de diferents edats --cinc persones espanyoles i una d'origen alemany--.

Amb tot, es varen ratificar els indicis apuntats i es varen intervenir diferents substàncies estupefaents i diners en metàl·lic, així com elements necessaris per dosificar les drogues. Finalment, en un dels domicilis els policies varen trobar diversos elements de dubtosa procedència que varen ser traslladats al grup de Robatoris, que es farà càrrec de la investigació. Els agents no descarten que es facin més detencions.

stats