Succés
Societat Successos 12/11/2022

Demanen més de 70 anys de presó per a 12 integrants d'una banda criminal que introduïa droga a Mallorca

Cadascun dels processats tenia una tasca concreta assignada dins de l'organització, que es dividia en l'adquisició de les substàncies o la compra de productes químics per rebaixar-ne la puresa, entre d'altres

ARA Balears
2 min
La seu del Tribunal Superior de Justícia de les Balears es troba a la Plaça Mercat de Palma.

PalmaLa Secció Segona de l'Audiència Provincial de les Balears farà dijous que ve la vista prèvia al judici contra 12 acusats de pertànyer a una banda criminal dedicada a introduir droga a Mallorca per, posteriorment, vendre-la a tercers. La Fiscalia demana penes que sumen prop de 71 anys i mig de presó, a més del pagament de 385.500 euros. Segons l'escrit del fiscal, els acusats formaven part d'una banda estructurada dedicada al narcotràfic que introduïa quantitats importants de droga, especialment cocaïna, a l'illa. Els fets varen succeir, almenys, entre l'abril i l'agost del 2020, quan la xarxa va ser desmantellada en una operació policial.

Cadascun dels processats tenia una tasca concreta assignada dins de l'organització criminal, que es dividia en l'adquisició de les substàncies, la introducció de la droga a l'illa, la compra de productes químics per rebaixar-ne la puresa i obtenir-ne més benefici, l'entrega de la droga als venedors, la venda a terceres persones o finançar les operacions, entre altres tasques.

Durant aquests mesos, el 'cap' de la banda va organitzar, a més, una xarxa de persones que feien transferències de diners en efectiu a diversos comptes a l'estranger. Així mateix, en aquest període de temps, va proferir amenaces a persones del mateix grup "per mantenir la disciplina" o a tercers que devien diners, segons apunta la Fiscalia.

Un cop es va desmantellar l'organització, els policies varen dur a terme nombrosos escorcolls als domicilis dels acusats, on trobaren ingents quantitats de diners en efectiu, dispositius electrònics utilitzats per a l'activitat il·legal, rellotges d'alta gamma, armes i vehicles comprats amb els diners aconseguits de l'activitat il·lícita. A més, els agents varen trobar grans quantitats de diferents tipus de droga, com ara cocaïna, cànnabis i MDMA, així com productes químics emprats per rebaixar la qualitat de les substàncies.

stats