Crim
Societat Successos 25/01/2023

Condemnen a deu anys de presó l'home que va matar el seu oncle a Inca

El Jurat ha emès un veredicte de culpabilitat després de dos dies de judici en l'Audiència Provincial

ARA Balears
2 min
Façana de l'Audiència provincial de Palma.

PalmaEl Tribunal del Jurat ha declarat aquest dimecres culpable d'homicidi l'home que va confessar haver matat el seu oncle, de 78 anys, per asfíxia a Inca. El jurat ha emès un veredicte de culpabilitat després de dos dies de judici en l'Audiència Provincial de les Balears, on l'home va mantenir la versió que va donar a la Policia després del crim: que durant una discussió, "va perdre els papers" i va escometre el seu oncle, tapant-li les vies respiratòries, fins que el va matar.

El jurat no ha considerat provat que l'acusat tingués intenció de matar el seu oncle, sinó que "la seva intenció era fer-lo callar", però sí que declara que va actuar sent conscient del fatal resultat, pel temps que va necessitar mantenir la pressió sobre la víctima per causar-li la mort. El jurat també ha acollit l'atenuant de confessió plantejada per la Fiscalia i la defensa, ja que l'home va telefonar a la Policia Local d'Inca donant el seu nom i adreça i comunicant que havia matat el seu oncle.

Després del veredicte, la Fiscalia finalment ha rebaixat a deu anys de presó la pena de presó que sol·licitava, originalment de 12. La defensa s'ha adherit a la petició de la fiscal. El judici ha quedat vist per a sentència. El crim va tenir lloc el 23 de febrer de 2021, entre les 10 i les 11 hores. La víctima era germà del padrastre de l'acusat i tots dos convivien en un domicili d'Inca des de feia uns mesos. L'home va explicar que es va iniciar una discussió entre tots dos quan el seu oncle va començar a parlar-li de religió i política.

"Em deia coses com que les dones han nascut per criar fills, i que lleven el treball als homes i que jo havia d'adonar-me'n", va declarar en la diligència de reconstrucció dels fets, després del crim. Quan l'ancià va anomenar la seva mare, casada amb el padrastre de l'acusat i germà del mort, va perdre els papers.

D'aquesta manera, va admetre que en un moment donat va agafar l'ancià fortament pel clatell amb una mà mentre que amb l'altra li va tapar la boca i el nas fent pressió, al mateix temps que li deia "calla, calla". Després el va arrossegar per l'habitació i el va col·locar sobre el llit, on va mantenir la pressió fins que, finalment, li va provocar la mort per asfíxia. Després d'això, l'acusat va llevar les botes al cadàver, li va posar un coixí sota el cap i el va tapar amb un llençol.

stats