Societat Successos 10/09/2022

Arriben 135 migrants en vuit pasteres a les costes de les Balears en menys de 24 hores

Tots els nouvinguts estaven aparentment en bon estat de salut

ARA Balears
2 min
Una pastera a Portocolom en una imatge d'arxiu.

PalmaLa Delegació del govern espanyol a les Balears ha notificat aquest divendres l'arribada de 135 persones en vuit pasteres diferents, localitzades en aigües de les Pitiüses, Mallorca i Cabrera.

La primera embarcació s'ha localitzat a l'illa de Formentera i a bord hi viatjaven 21 persones; totes eren d'origen magrebí i es trobaven en aparent bon estat de salut. La segona s'ha albirat a les 10.40 h amb un total de 16 persones, també originàries del Magreb i en bon estat de salut. En l'operació hi ha intervingut la Patrulla Fiscal d'Eivissa, que les ha portades al port de l'illa.

La tercera s'ha trobat a les 15.30 h amb 16 persones més, aquestes d'origen sud-saharià i magrebí, igualment en bon estat de salut. Aquesta embarcació ha encallat a la costa de s'Estufador, per la qual cosa hi han acudit patrulles de seguretat ciutadana del port de Formentera. Pel que fa a la quarta embarcació, la Delegació del govern espanyol a les Balears ha informat que ha estat interceptada passades les 20 hores al sud de Cabrera. A l'embarcació hi viatjaven 16 persones, totes d'origen magrebí i en bon estat de salut.

Poc més d'una hora després, la Guàrdia Civil, en col·laboració amb Salvament Marítim, ha localitzat la cinquena i la sisena pasteres que arribaven a l'Arxipèlag en menys de 24 hores. A la primera d'aquestes embarcacions hi viatjaven 15 persones i ha estat localitzada també al sud de Cabrera. Quant a la sisena, s'ha interceptada a la mateixa zona mitja hora més tard amb 21 homes a bord, entre els quals n'hi havia d'origen magrebí i subsaharià.

Les darreres pasteres interceptades aquest divendres han estat localitzades al sud de Mallorca, per agents de Salvament Marítim de l'Arxipèlag, i a Formentera. En la primera, hi viatjaven 15 persones i totes estan aparentment en bon estat de salut; en la segona, localitzada a la platja de Migjorn, hi havia 15 migrants més, que ja eren a terra quan han arribat patrulles de seguretat ciutadana.

stats