A cinc zones de Palma no serà visible l'alcohol, ni es permetran les 'happy hour' ni els 2x1

Cort estableix limitacions i sancions per combatre el turisme de gatera

La regidora de l’Àrea de Seguretat Ciutadana, Angélica Pastor, ha presentat aquest dimecres, segons ha informat Cort, les noves Zones d’Especial Interès Turístic (ZEIT), on s’establiran limitacions dirigides a combatre el turisme de gatera i a preservar el descans dels veïns. Cala Major, Centre, Passeig Marítim i tota la Platja de Palma seran zones ZEIT amb limitacions concretes.

En cap d’aquestes cinc zones no es podrà incitar a consumir alcohol, no es podrà exposar cap beguda alcohòlica als mostradors i no es permetran les 'happy hour' o els 2x1 als locals.

A les zones ZEIT les forques de sancions s’establiran començant per la mitjana entre els imports. Consegüentment, si s’estableix una sanció de caràcter molt greu, l’import mínim serà de 2.200 €, fins als 3.000.

Per altra banda, a la zona ZEIT de la Platja de Palma no es permetrà la publicitat dinàmica en forma manual; és a dir, no s’hi podran repartir fullets de cap tipus. Amb aquesta mesura s’evitarà que el paper que es reparteix en aquesta zona es deixi a la via i generi una mala imatge.

Alhora, els locals 'biergarten' situats al carrer del Pare Bartomeu Salvà i als trams que hi confronten (c. del Llaüt i de les Canyes) hauran de tancar físicament els locals, amb l’objectiu que els clients no treguin de l’establiment menjar ni beguda. A més, s’hi haurà de dificultar l’entrada a carteristes o venedors ambulants.

Per acabar, a la zona compresa entre el carrer de Joaquim Verdaguer (1a i 2a línia) i l’avinguda de Cartago fins al carrer de Ferran Alzamora, no s’hi permetran les activitats que suposin consum d’aliments a l’exterior entre les 5 i les 8 h.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF