La xifra de contagis de coronavirus continua a la baixa a les Illes

Cap mort, dos casos nous i quatre pacients recuperats 

Nova jornada amb pocs contagis de coronavirus a les Illes Balears. Segons ha informat Salut, en les darreres hores se n'han detectat dos casos nous, cap persona ha mort i quatre se n'han recuperat. Així, la xifra total de contagis a les Illes des que començà la pandèmia és de 2.041 (1.788 a Mallorca, 92 a Menorca, 156 a Eivissa i 5 a Formentera), el nombre de decessos es manté en 222 i, de moment, 1.594 persones han superart el virus. 

D’altra banda, d’acord amb les dades facilitades pel Servei de Salut, en total s’han duit a terme 93.442 proves en els laboratoris públics de les Balears (73.557 PCR i 19.885 proves d’anticossos).

En relació amb la situació assistencial als hospitals, el Servei de Salut indica que a Mallorca hi ha 112 persones ingressades, 27 de les quals es troben en unitats de cures intensives, mentre que 58 reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus (UVAC), tot i que no totes són casos positius confirmats amb prova PCR.

A Menorca, hi ha 5 persones hospitalitzades (2 a l’UCI) i cap persona en seguiment per part de les UVAC. A Eivissa són 16 les persones hospitalitzades (4 a l’UCI), mentre que 4 reben atenció de les UVAC a Eivissa i una a Formentera.

Des que va començar l’epidèmia, s’han detectat 355 casos positius entre els professionals que fan feina en els centres sanitaris, el 17,4% dels 2.041 casos que hi ha hagut en total a les Illes fins ara. De tots aquests, a hores d’ara hi ha 55 professionals sanitaris que són positius actius, xifra que representa el 0,3% dels 16.000 professionals que fan feina en la sanitat de les Illes Balears. Un total de 107 estan en vigilància activa.

La situació a les residències

Pel que fa a la situació a les residències de gent gran, en les darreres hores els centres no han notificat cap contagi nou ni entre els usuaris ni entre els treballadors. A hores d’ara, hi ha 51 usuaris amb el contagi actiu (tots traslladats a centres hospitalaris), 208 han superat la infecció i 88 han mort. En el cas dels treballadors, 34 continuen contagiats i 131 s’han curat.

Quant a les residències per a persones amb discapacitat, no se n’ha notificat cap cas nou i ja s’ha registrat una curació total entre els treballadors d’aquests centres. Per tant, han superat la malaltia els 20 treballadors que havien estat afectats pel coronavirus, a més de 34 residents, mentre que queden 2 casos actius entre els usuaris, tots dos hospitalitzats.

EDICIÓ PAPER 27/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF