Societat 06/05/2022

La Xarxa contra la segregació escolar a Palma fixa les primeres accions

El col·lectiu treballa en un manifest i ha començat a recollir dades de les escoles de Ciutat sobre la distribució de l'alumnat

E. N.
1 min
Dos infants en una escola.

PalmaLa Xarxa contra la segregació escolar a Palma ja s'ha constituït, després d'una segona reunió al CEIP Verge de Lluc en què les escoles i els instituts s'han fixat les primeres accions. Tal com indica el seu nom, l'objectiu és posar fi a les situacions de segregació als centres educatius de Ciutat "amb una distribució diferent dels estudiants NESE [amb necessitats de suport educatiu] i respectant les quotes màximes d'aquest alumnat", exposa Iñaki Aicart, docent de l'escola que acull la trobada.

També han posat damunt la taula la necessitat de fer feina conjunta amb la Conselleria d'Educació i l'Ajuntament, i han plantejat accions com un manifest conjunt entre els centres participants. D'altra banda, han començat a sol·licitar la informació sobre la distribució de l'alumnat als centres palmesans per tenir una radiografia de la realitat en el conjunt del municipi. La pròxima reunió serà el 22 de setembre.

Aquesta iniciativa va començar amb el reclam del CEIP Verge de Lluc a Educació perquè prengués mesures per aturar la segregació que viu el centre. L'escola té més de la meitat dels alumnes amb necessitats de suport educatiu. A més, el percentatge ha anat pujant curs rere curs: del 42,2% el 2017-2018 al 51,4% que es registrava el curs passat.

Cal recordar que, en els darrers anys, la Conselleria, els ajuntaments, la concertada i les famílies han assolit acords en 10 municipis per fomentar una escolarització equilibrada, distribuint els infants amb necessitat de suport per aconseguir centres heterogenis. A Palma, aquesta és una assignatura pendent. L'Executiu i l'Ajuntament no han estat capaços, per ara, de tirar endavant un pla pilot per fomentar l'escolarització equilibrada, que es planteja des de 2019.

stats