Societat 28/03/2021

La Xarxa de Monitoratge de la Posidònia reprèn l'activitat a la zona de Son Verí Nou

L'objectiu és determinar l’estat de conservació de les praderies al llarg del temps per poder adequar la gestió a fi de conservar aquest ecosistema

ARA Balears
1 min
Posidònia.

PalmaLa Xarxa de Monitoratge de la Posidònia ha tornat a iniciar l'activitat aquest diumenge a la zona de Son Verí Nou, a Palma, on es troba una de les 39 estacions fixes distribuïdes arreu de l’Arxipèlag. Segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient i Territori en un comunicat, l'objectiu de la Xarxa és determinar l’estat de conservació de les praderies de posidònia al llarg del temps per poder adequar la gestió a fi de conservar aquest ecosistema.

Les tasques de seguiment varen començar l'any 2002, encara que va ser interrompuda entre els anys 2012 i 2017. Però gràcies als fons de l’Impost de Turisme Sostenible, es va recuperar aquest seguiment, tot i que se n’encarregà la Direcció General de Pesca i Medi Marí. A partir d’enguany, i després d’un acord amb la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, serà el servei de Protecció d’Espècies de la Conselleria de Medi Ambient i Territori el que la gestioni.

La Xarxa de Monitoratge de la Posidònia està formada per diverses estacions fixes al voltant de les Balears on es controlen periòdicament una sèrie de paràmetres propis de les praderies per poder conservar-les. Aquestes tasques depenen íntegrament de la participació ciutadana i cada any s’ofereix a diverses institucions, clubs de busseig i grups de bussejadors voluntaris l'oportunitat de prendre part d'aquest projecte.

Cada entitat o centre d’immersió voluntari mostreja una o diverses estacions en funció de les seves possibilitats. La coordinació i organització del mostreig de cada estació recauen sobre la coordinadora de la Xarxa, mentre que altres aspectes logístics de la sortida poden dependre dels centres d’immersió o entitats. 

stats