Societat 16/11/2016

WhatsApp ajorna l'enviament de dades dels usuaris a Facebook davant l'onada de crítiques

Després que les agències de protecció de dades europees manifestessin el seu descontentament, la companyia ha assegurat que no compartirà més informació a Europa fins que no "s'aclareixin tots els dubtes"

Ara
1 min
L’aplicació fa un gir cap a l’oferta de serveis corporatius per començar a facturar.

BarcelonaWhatsApp no enviarà dades dels seus usuaris europeus a Facebook amb finalitats comercials, com a mínim fins que no s'hagin aclarit totes les "preguntes i preocupacions" de les autoritats sobre aquesta qüestió. La companyia ho ha anunciat aquest dimecres en resposta a la carta formal que les autoritats europees de protecció de dades van enviar al conseller delegat i cofundador de la companyia, Jan Koum, sol·licitant que la plataforma deixi d'enviar dades dels seus usuaris a Facebook.

La decisió arriba després que representants de la companyia hagin mantingut una sèrie de reunions amb representants d'organismes de protecció de dades. Així, WhatsApp, que pertany a Facebook, escolta les crítiques que s'acumulen des del mes d'agost, quan va anunciar que compartiria amb la xarxa social els números de telèfon dels seus usuaris, informació sobre el seu comportament i la freqüència amb què utilitzen l'aplicació.

A la sol·licitud formal de les autoritats europees –concretament, l'article 29 Working Party, compost per representants de les associacions estatals de protecció de dades i membres de l'European Data Protection Supervisor i la Comissió Europea– s'hi ha de sumar la investigació d'ofici contra aquestes pràctiques que l'octubre passat va iniciar l'Agència Espanyola de Protecció de Dades. A aquesta acció s'hi sumen altres sol·licituds per part de les agències de protecció de dades d'Itàlia, el Regne Unit i Alemanya, on es va parlar fins i tot de bloquejar aquesta pràctica.

stats