Publicitat
Publicitat

Es desmenteix el ciberatac a les webs de la CCMA

Un problema tècnic de l'empresa proveïdora va fer que les apps i les webs de TV3 i Catalunya Ràdio quedessin fora de servei una hora ahir a la nit 

El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha aclarit aquest dissabte amb una piulada al seu compte de Twitter l'afer de l'aturada de servei de les webs de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Contràriament al que podia semblar ahir en el moment dels fets, no va ser un ciberatac, sinó un problema tècnic d'un proveïdor tecnològic extern que, durant una intervenció per fer canvis de configuració, va patir un tall de servei que va afectar diversos clients d'arreu del món. 

  

Els portals de la CCMA, inclòs el de TV3, van entrar ahir, entre les 22.00 i les 23.00, en una situació de denegació de servei (DDoS) que sol estar associada a un ciberatac. Segons van explicar a l'ARA fonts de la direcció de la radiotelevisió pública catalana, el CTTI sospitava que hi havia hagut un ciberatac.

El canal 3/24 va alertar a través del seu compte de Twitter que les web i les apps havien estat fora per un problema tècnic que estaven identificant. Finalment, però, s'ha descartat que fos un ciberatac, segons s'ha comunicat avui.

En un atac DDoS, xarxes d'ordinadors, que poden estar controlats a distància mitjançant programari maligne, demanen informació al servidor d'una pàgina fins que se supera la capacitat de lliurar-la, i la web cau. Tanmateix, tot indica que no és això el que va passar en aquest cas.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF