Societat 05/09/2019

Vox proposa crear un observatori municipal de seguretat que identifiqui els migrants

El partit d'extrema dreta també proposa identificar si tenen els papers en regla

Ara Balears
1 min
La Policia Nacional cerca a l'home acusat d'agredir al jove.

PalmaEl partit municipal Vox ha proposat aquest dijous la creació d'un observatori municipal de seguretat amb l'objectiu d'identificar l'origen dels delinqüents. La formació ha apuntat que les xifres disponibles del Ministeri de l'Interior distingeixen entre espanyols i estrangers, però no detallen les nacionalitats. Per això, pretenen crear aquest organisme que, juntament amb la procedència dels infractors, permeti conèixer si "són resident legals o il·legals".

Per donar pes als seus arguments, Vox ha enumerat en un comunicat posterior un llistat d'alguns delictes que s'han comès aquest estiu a Palma. En la selecció que ha fet el partit d'extrema dreta no hi figura cap delinqüent d'origen espanyol i, en canvi, sí que hi ha una majoria d'origen africà.

Aquesta mesura ha estat proposada arran de les dades conegudes dimecres, que apunten les Balears com la comunitat autònoma amb la taxa de criminalitat més elevada de l'Estat. En aquest sentit, el regidor Sergio Rodríguez que "si es vol resoldre un problema, cal detectar-ne l'origen".

A final de juny, l'agrupació ja va proposar la seva pròpia solució a la manca d'efectius policials. El seu portaveu, Fulgencio Coll, va suggerir contractar empreses de seguretat per compensar aquesta insuficiència. Això suposaria que un ens privat s'encarregaria de funcions de Policia Local.

stats