Societat 16/04/2021

Vivas refusa declarar al jutjat per la querella de fals testimoni

La regidora de l'Ajuntament de Palma estava citada aquest divendres als jutjats de l'avinguda d'Alemanya

2 min
La regidora Sonia Vivas i el seu advocat, Josep De Luis.

PalmaLa regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI de l'Ajuntament de Palma, Sonia Vivas, ha refusat declarar davant el jutge d'instrucció número 1 aquest divendres, que l'havia citada com a investigada per la querella de fals testimoni contra ella presentada per l'Associació de Víctimes per Arbitrarietats Judicials (JAVA). Tampoc no ha volgut fer declaracions davant els mitjans i en el seu lloc ho ha fet el lletrat que la defensa, Josep de Luis. "Tots els ciutadans de Mallorca saben què hi ha darrere d'això. No entrarem a donar joc en aquestes històries", ha dit l'advocat.

"D'ençà que la senyora Vivas va fer el pas a la política ha rebut diverses denúncies, totes provinents del mateix ecosistema", ha explicat de Luis. La querella, en aquest cas, prové dels dos policies locals que han estat condemnats pel Tribunal Superior de Justícia –sentència que va confirmar també el Suprem– per assetjament homòfob contra l'edil. La denúncia sosté que Vivas va al·legar ser víctima de lesions psíquiques i físiques amb uns documents mèdics el 2011, i que després va tornar a utilitzar els mateixos informes per acusar els dos agents en una denúncia posterior.

"Almanco les [denúncies] que sabem que s'han tramitat, totes excepte aquesta s'han arxivat seguint el mateix procediment que hem fet nosaltres: simplement no declarar", ha assenyalat el misser de Vivas a les portes dels jutjats. "Intuïm que aquesta seguirà el mateix camí", ha afegit. De Luis ha insistit que "la regidora té feina a l'Ajuntament de Palma" i que les querelles com aquesta són "intents de desviar l'atenció dels ciutadans cap a altres coses".

Darrer dia per entrar a la presó

Precisament, avui acabava el termini perquè un dels dos policies condemnats per assetjar Vivas entràs a la presó voluntàriament. Aquesta setmana l'Audiència de Palma va ordenar que ingressàs al centre penitenciari, on hauria de passar tres anys i cinc mesos. El segon policia, per la seva banda, està condemnat a un any i tres mesos de presó, però podia recórrer la pena de privació de llibertat i substituir-la per una mesura alternativa, ja que es tracta de menys de dos anys.

stats