Societat 23/09/2019

Pilar Costa: "La violència contra les dones és el problema més greu que tenim com a societat"

Aquest dilluns s'ha convocat un minut de silenci de rebuig al feminicidi de Veronika Ruth Hoffman i per a dimarts i dimecres hi ha previstes concentracions a diferents municipis de Mallorca

Maria Fuster
1 min
Minut de silenci davant el Consolat de Mar

PalmaLa consellera d'Igualtat, Pilar Costa, després del minut de silenci que ha tingut lloc aquest dilluns al Consolat de Mar, ha estat contundent en la condemna de l'assassinat masclista de Veronika Ruth Hoffman i ha remarcat que "la violència contra les dones és el problema més greu que tenim com a societat". Per a aquesta setmana hi ha previstes concentracions a Palma, Felanitx, Manacor i Artà per rebutjar el feminicidi que va tenir lloc a la Colònia de Sant Jordi.

El minut de silenci ha estat un acte de condemna pública d'aquest primer cas d'assassinat masclista a les Illes Balears el 2019. "Des del Govern no defallirem", ha dit Costa, qui també ha volgut deixar palesa una mostra de la solidaritat cap als familiars i amics i amigues d'aquesta dona alemanya de 59 anys assassinada per un home a casa seva.

La consellera d'Igualtat ha remarcat que la violència masclista és estructural i existeix en "aquesta societat avançada". També ha aprofitat l'acte per fer una crida a la ciutadania a prendre consciència i lluitar contra aquesta xacra. És un problema que ens afecta a tots, ha comentat.

Concentracions

El Lobby de Dones, el Grup d'Homes per a la Igualtat, Creients i Feministes, el Moviment Feminista de Mallorca i Feminismes en Acció han convocat una concentració a Palma de rebuig al feminicidi per a demà dimarts a les 20 h al Born, a la desembocadura a la plaça de Joan Carles I.

A la mateixa hora i el mateix dia hi haurà concentracions a Artà i a Felanitx. Dimecres 24 a les 20 h es farà la concentració a Manacor.

stats