"No mireu cap a un altre costat"

Miquel Àngel Lladó, d'Homes per la Igualtat, fa una crida als homes a denunciar la violència masclista

"No mireu cap a un altre costat", ha assenyalat Miquel Àngel Lladó, portaveu d'Homes per la Igualtat, qui, a la Roda d'Homes, que es fa cada any el 21 d'octubre des de l'any 2000, ha aprofitat per fer una crida adreçada als homes a denunciar la violència masclista, perquè "el silenci ens fa còmplices".

A l'estació intermodal de Palma ha tingut lloc un acte simbòlic de rebuig a la violència masclista i per promoure la necessitat del respecte i la convivència en igualtat entre ambdós sexes. L'acte ha estat convocat per Homes per la Igualtat de Mallorca, obert a tothom, i aquesta vegada hi ha participat l'actor Joan Carles Bestard, popularment conegut com Madò Pereta, qui ha explicat que la seva mare va ser maltractada quan ell tenia entre 14 i 16 anys. "Als anys 80 tot això es tapava", ha dit, i a continuació ha remarcat la importància de denunciar qualsevol tipus d'agressió masclista.

A la Roda d'Homes s'ha recordat que enguany ja són 46 les víctimes de violència masclista a l’estat espanyol i 1.021 les dones mortes d'ençà de l'any 2003, quan es començaren a comptar oficialment les víctimes. "Són dades esgarrifoses davant les quals no podem restar aturats, com si fos un tema que no ens afectàs", ha dit.

L'actor Joan Carles Bestard s'afegeix, així, a la llista de persones convidades a aquesta Roda, en la qual han participat els escriptors Biel Mesquida i Miquel Rayó (2016 i 2017) o el director general d’Esports del Govern de les Illes Balears, Carles Gonyalons (2018), que s'han volgut sumar a aquesta iniciativa i expressar el seu suport a la igualtat i la seva lluita contra la violència masclista.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF