Societat 02/07/2018

L'assetjament en 'manada' fa que una víctima de violació hagi de deixar casa seva i el seu barri

Stop Maltractament i diverses plataformes demanen que l'agressor, en llibertat gràcies al jutge de guàrdia, ingressi a la presó preventiva, ja que no respecta l'ordre d'allunyament

Blanca Garau
1 min
Representants de diferents plataformes ciutadanes denuncien 'desprotecció' de les víctimes

PalmaHa estat la víctima, de 16 anys, i la seva família els qui han hagut de deixar el pis on vivien per l'assetjament del violador i els seus amics i familiars, segons explicava avui la plataforma Stop Maltractament Centre d'Acollida. La jove agredida és activista d'Stop Desnonaments Mallorca.

La portaveu, Alma Vives, ha denunciat públicament aquest dilluns, a les portes el Jutjat de Palma i davant els mitjans de comunicació, la violació d'una menor per part d'un home de 25 anys, i ha protestat per la decisió del jutge de deixar el presumpte autor en llibertat provisional, tot i que té antecedents. "Hi ha un vídeo de la violació, i condemnes anteriors, té una ordre l'allunyament i està en llibertat", ha dit.

Stop Desnonaments, amb suport de l'Associació de Moviments Socials, Acció Feminista, Lliga Feminista de la UIB, Lliures i Combatives, Plataforma Veïnal Salvem Camp Redó i Infàncies Robades, es reuneixen avui horabaixa en una assemblea de portes obertes a la seu d'EU de Palma per decidir si hi haurà més mobilitzacions "fins que a la víctima se li faci justícia", ha exposat Vives. La defensa de la família de la menor ha presentat un recurs contra la decisió de deixar el presumpte autor en llibertat per exigir que sigui enviat a presó. Igualment, la plataforma Stop Desnonaments no descarta mobilitzacions en protesta per la decisió del jutge.

La plataforma ha recordat també que el dia que van acudir al Jutjat per ratificar la denúncia, la víctima i la seva mare varen ser increpades per una trentena de familiars i amics del denunciat dins l'edifici judicial, en el que han descrit com un intent de "linxament".

stats