VIOLÈNCIA MASCLISTA

La violació en grup de Cala Rajada consterna la premsa alemanya

Alguns mitjans la vinculen amb el cas de la Manada, que "fomentà la conscienciació del poder judicial espanyol"

La violació en grup de Cala Rajada, que de moment ha acabat amb l' empresonament provisonal de dos principals sospitosos i dos implicats més en llibertat amb càrrecs, tots ells de nacionalitat alemanya, ha esquitat les portades i les pàgines web de diversos mitjans germànics, com el diari ' Der Spiegel', el digital Frankfurter Rundschau, la cadena de televisió Welt i el setmanari 'Focus', entre d'altres. Tots adverteixen de la pena a la qual s'exposen els dos acusats principals: fins a quinze anys de presó.

Presó provisional sense fiança per a dos dels detinguts per la violació en grup de Cala Rajada

El cas de Cala Rajada ha evocat la violació múltiple de la Manada, que ha trigat gairebé tres anys a ser reconeguda com a tal. Així ha quedat plasmat, per exemple, al  portal en línia tz.de, que vincula l'agressió sexual en grup amb aquella que perpetraren els cinc homes condemnats cadascun a 15 anys de presó per  violar una jove durant els Santfermins del 2016. D'aquesta s'explica que "va sacsejar profundament l'opinió pública i fomentà la conscienciació del poder judicial espanyol amb aquests delictes". 

El cas de la violació de Cala Rajada també s'ha fet un lloc a les notícies de diverses cadenes de televisió, com RTL, que ha entrevistat un dels primers quatre detinguts, tot i que hores més tard va ser alliberat. L'home intenta defensar els acusats -amics seus- davant les càmeres, tot i que ja són dos els especialistes forenses que acreditaren els danys físics de la víctima: cops al coll i als canells i lesions vaginals, compatibles amb l'agressió sexual. 

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF