Societat 03/03/2021

Una vintena de persones es concentren per un judici contra l'actuació policial en un desnonament

La protesta l'han convocat Arran, Alerta Solidària i CUP Mallorca

ARA Balears
1 min
CUP Mallorca ha estat una de les entitats que ha convocat la concentració.

PalmaUna vintena de persones s'han concentrat aquest dimecres als jutjats de l'avinguda d'Alemanya pel judici contra els agents de Policia Nacional que van carregar durant el desnonament d'unes persones grans el 9 de març de 2020 al barri de Verge de Lluc. L'acte l'han convocat Arran Palma, Alerta Solidària i CUP Mallorca. Segons ha informat Última Hora, el judici no s'ha fet perquè una de les cinc denunciants no hi ha pogut acudir per motius de salut i s'ha ajornat fins al 15 de març.

Els convocants denuncien en un comunicat que el dia dels fets, durant el desnonament, "desenes de persones es concentraren per intentar evitar que quedassin al carrer, sense sostre, vivint en condicions indignes". Davant això, afegeixen, "els cossos policials aconseguiren fer-los fora i carregaren contra les persones que es concentraren per donar-los suport".

"La concentració va transcórrer amb normalitat fins que la policia agredí i violentà les manifestants, per acabar traient a la força a les persones desnonades, un matrimoni de gent gran amb diverses malalties cròniques que fins i tot va necessitar atenció sanitària el dia del desnonament", relaten. Durant les càrregues, diuen, "la policia també identificà desenes de persones a les quals arribaren multes administratives amb sancions de més de 600 i 1.000 euros".

stats