Societat 07/03/2014

Un nadó nascut amb VIH es deslliura del virus gràcies a un tractament de xoc als Estats Units

La teràpia contra la sida durant l'embaràs redueix les possibilitats de transmissió del virus al bebè

Efe
2 min
El tractament precoç de la sida evitaria 12 milions de morts

WashingtonUn nadó nascut amb el virus d'immunodeficiència humana (VIH) ja no mostra indicis de tenir la infecció gràcies a un tractament de xoc. Segons els metges que el van tractar després de néixer, el bebè podria estar curat.

La nena va néixer a Los Angles (Califòrnia) el mes d'abril. És el segon cas d'aquest tipus de recuperació. El març passat, els investigadors van anunciar un primer cas amb èxit a Mississipí. Els doctors es mostren optimistes, encara que la infecció pot tornar o amagar-se als teixits. Aquest nadó va ser el primer que va motivar els metges de tot el món a repensar la rapidesa i la dificultat de tractar el virus en bebès seropositius.

La nena de Mississipí, que ara ja té tres anys i mig, sembla que està lliure del VIH, tot i que no ha rebut tractament durant dos anys. En canvi, l'estat d'infecció del segon nadó nascut amb VIH no és tan clar i encara pren medicació.

Malgrat tot, segons ha confirmat

"No sabem, plenament, si el bebè està en remissió, però sembla que sí", ha explicat la doctora Yvonne Bryson, especialista en malalties infeccioses de l'Hospital Infantil Matter de UCLA.

Els metges són prudents, en referència a la curació, però tenen molta esperança.

La majoria de les mares infectades per VIH als Estats Units reben medicaments contra la sida durant l'embaràs, cosa que redueix les possibilitats que transmetin el virus als seus bebès.

La mare del nadó de Mississipí no va rebre atenció prenatal i van descobrir el VIH durant el part. En aquell moment, els metges es van assabentar que el bebè estava en alt risc i van iniciar el tractament trenta hores després del seu naixement.

En referència al cas que s'ha fet públic aquest divendres, els metges van administrar antiretrovirals a la mare durant el part per reduir el risc de transmissió i van començar a sotmetre el bebè a tractament poques hores després.

stats