Societat 19/03/2019

Un vídeo per reclamar un món contra el racisme i el feixisme

La concentració tindrà lloc aquest dissabte 23 de març a les 12 hores a la plaça de l'Olivar

Maria Fuster
1 min

Palma"Hi ha líders polítics alimentats per poders econòmics que promouen el discurs de l'odi". Amb aquesta frase comença el vídeo de la Plataforma per la Democràcia, que també denuncia el discurs de l'extrema dreta sobre les dones i les persones no normatives en relació amb el gènere, el sexe o les relacions afectives. Al vídeo es posa en relleu que els partits d'ultradreta "ataquen el col·lectiu LGTBI i han posat en el seu punt de mira el feminisme"; "rebutgen la diversitat cultural i la lingüística", alhora que reclamen "valentia als partits polítics i responsabilitat als mitjans de comunicació" i "defensar els valors democràtics".

Al final del vídeo aquesta Plataforma, que es va presentar el passat divendres 15 de març i que està integrada per desset associacions i entitats de les Illes Balears, ha difós aquest vídeo, en què fa una crida a participar en la concentració que tindrà lloc el dissabte 23 de març a la plaça de l'Olivar, sota l'eslògan 'Un món contra el racisme i el feixisme'.

Aquesta concentració forma part de la mobilització global que es durà a terme en diferents ciutats i municipis del planeta, convocada per moviments unitaris.

Al vídeo hi participen, entre d'altres, Jan Gómez, portaveu de Ben Amics, Catalina Roselló, presidenta de l'Associació d'Amics del Poble Sarahuí, Tonina Mercadal, representant de Memòria de Mallorca, i Moha Gerehou, president de SOS Racisme.

stats