Societat 07/11/2020

Més d'un centenar de persones reclamen justícia social i que les mesures salvin els ciutadans i no les grans empreses

S'han manifestat a Palma contra el model de sortida d'aquesta crisi sanitària

Ara Balears/ C. Riera
2 min
Els manifestants durant la concentració d'aquest dissabte

PalmaMés d'un centenar de persones s'han reunit aquest dissabte a la plaça d'Espanya de Palma per reclamar justícia social, econòmica, ecològica i mediambiental al Govern balear. La concentració, que s'ha duit a terme a tot l'Estat -a Mallorca ha estat organitzada per la plataforma La Vida al Centre-, té com a objectiu principal reclamar als poders polítics i econòmics que centrin les mesures de recuperació de la pandèmia en els ciutadans i no en les grans empreses i el sector privat.

En el manifest, que La Vida al Centre ha llegit durant la concentració, han reclamat un canvi de model que transiti sobre la justícia econòmica i social, i han remarcat que, "com sempre", els poders econòmics i mediàtics de les Illes volen sortir "indemnes" de la crisi actual, i "els grans i únics perjudicats són sempre els treballadors i els ciutadans". "El pes de les conseqüències sempre cau sobre nosaltres, mai sobre les grans empreses i el sector privat, que continuen lucrant-se amb el nostre patiment", han sentenciat.

Per la seva banda, Lisa Garcia, portaveu de La Vida al Centre, ha explicat que l'objectiu de la plataforma és "criticar el model de sortida d'aquesta crisi sanitària" i denunciar que "les mesures de reactivació i recuperació s'han oblidat de la classe obrera i s'han centrat, de nou, a salvar el sector privat amb ajudes milionàries".

A més, Garcia ha remarcat que la pandèmia "ha evidenciat les carències estructurals del sistema actual" i ha defensat que "la crisi ha de resoldre's amb mesures estructurals que no suposin una continuïtat de la problemàtica actual".

Els manifestants han duit pancartes amb lemes com "La vida abans que el capital", "Justícia climàtica" i "Som vides, no mercaderies", entre d'altres. Així mateix, durant la concentració han reclamat -amb crits i càntics- una transició ecosocial. També han fet un gran cercle per visibilitzar que la vida és el centre, que no hi ha cap element més important que cuidar les persones.

stats