"Jo no volia que em tocàs, però em feia tot el que volia", ha assegurat la víctima

La dona, amb discapacitat mental del 76%, ha declarat en el judici contra l'home acusat d'abusar-ne sexualment

La dona, de 42 anys i amb discapacitat mental del 76%, ha declarat aquest dijous en el judici contra l'home acusat d'abusar-ne sexualment. La víctima ha manifestat que "jo no volia que em tocàs, però em feia tot el que volia. Callava perquè tenia por de contar-ho als meus pares".

La dona ha explicat davant el tribunal de l'Audiència de Palma, que l'home, de 49 anys, era conegut des de feia molts d'anys de la seva família i que en nombroses ocasions la va dur a un descampat de la zona de Son Verí i va abusar d'ella.

Tot i que la víctima ha assegurat que ella el va cridar en alguna ocasió per explicar-li els seus "problemes", ha reiterat que els contactes sexuals amb l'home es van realitzar contra la seva voluntat.

Per la seva part, l'acusat ha afirmat que era ella qui li telefonava constantment perquè n'estava enamorada i que quan ell la va rebutjar es va inventar els abusos.

L'home ha admès que va portar a la dona, a la qual coneix "de tota la vida", "dues o tres vegades amb cotxe" perquè l'acompanyàs a passejar al ca, però sempre va ser a prop de la seva casa i en una zona per on transitava gent.

La mare de la víctima, que com a tutora va denunciar els fets, ha dit que desconeix si la seva filla va cridar l'home, que és fill d'una veïna, però sí que té constància que "ell li telefonava moltes vegades". La mare ha apuntat que "la meva filla és innocent. Li feia cas perquè el coneixia de tota la vida".

Tot i això, la doctora a la qual la víctima va relatar els fets també ha declarat davant el jutge. La psiquiatra ha confirmat que la dona va referir abusos sexuals compatibles amb els episodis inusuals d'impulsivitat que la van portar a la seva consulta.

La Fiscalia ha mantingut la petició inicial de nou anys de presó per a l'acusat per un delicte d'abús sexual continuat. En canvi, la defensa ha sol·licitat l'absolució. El judici ha quedat vist per a sentència.

EDICIÓ PAPER 20/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF