Cladera es justifica per l'activació del pla Inunbal dues hores després dels primers avisos

La consellera d'Hisenda assegura que "el Govern ha actuat des del primer minut" per afrontar el temporal

Dimarts vespre, quan es produïen les pluges a la comarca del Llevant, "no es va deixar d'atendre ningú. S'hi varen registrar 400 incidents i es varen salvar 200 persones". Així ho relatava la consellera d'Administracions Públiques, Catalina Cladera, qui ha remarcat en una roda de premsa que "no ha quedat cap desaparegut sense identificar".

La titular d'Hisenda ha defensat la tasca del Govern, que "hi ha actuat des del primer minut", ha dit. "Ningú no ha reparat a dur mitjans a la comarca del Llevant". Cladera ha definit l'actuació com a responsable i rigorosa i ha explicat com se succeïren els esdeveniments. 

"Des del moment que es varen rebre les cridades a l'112 es va seguir el protocol corresponent", ha dit, tot senyalant que es varen enviar els dispositius d'emergència per fer-hi feina i resoldre els incidents a mesura que tenien lloc. "A les 18.30 h, quan hi ha els primers incidents, el nivell d'alerta és groc", ha recordat.

A les 19 hores havien caigut les comunicacions dins el municipi i, amb els avisos que ja es tenien, "l'112 activà els primers protocols, hi envià els operatius d'emergències i, a les 20 h, s'ordenà constituir el centre de comandament". Aquest centre quedà constituït una hora després i, a mesura que passaven les hores, es va anar ampliant. 

Eren les 21 h quan es decretà el pla Inunbal. "Això no vol dir que hi hagi més mitjans, sinó que el comandament i la direcció dels efectius els assumeix el Govern. Vull deixar molt clar que a les hores anteriors no es va deixar d'actuar", ha afirmat. 

A les 20.30 h Cladera assegura que ja hi havia un preavís a l'exèrcit (UME) perquè la situació es preveia complicada. "Agafaren el vaixell de les 23 hores des de València", ha recordat.

EDICIÓ PAPER 24/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF