Societat 04/05/2015

Les vendes de cotxes a Espanya pugen un 24%

El pla Pive torna a ser l'impulsor d'aquest creixement durant els primers quatre mesos de l'any, segons fabricants, concessionaris i venedors

Europa Press
2 min
L'aprovació d'un pla d'ajudes a la compra de vehicles era una mesura esperada per fabricants i concessionaris.

MadridLes vendes d'automòbils a Espanya van arribar gairebé a les 350.000 unitats els quatre primers mesos de l'any. Aquesta xifra suposa un increment de prop del 24% en comparació amb el mateix període de l'any 2014, segons les dades de les associacions de fabricants (Anfac), concessionaris (Faconauto) i venedors (Ganvam).

Durant el mes d'abril es van vendre 82.715 automòbils a Espanya, un 3,2% més del que es va vendre l'abril passat. Anfac, Faconauto i Ganvam han explicat que el creixement registrat fins ara ha estat motivat per l'impuls del Pla Pive, que ja ha esgotat els seus fons. També han destacat que la ralentització en les entregues a l'abril va ser conseqüència de les menors compres per part de les empreses de lloguer.

Les organitzacions han destacat que el Pla Pive, que va durar fins els primers dies d'abril, va compensar la forta baixada de les entregues a empreses de lloguer. El director de comunicació d'Anfac, David Barrientos, ha afirmat que l'efecte Pive segueix sent "molt positiu" i ha destacat que els esforços de les marques i els concessionaris també han contribuït a les xifres positives.

El president de Ganvam, Juan Antonio Sánchez Torres, ha destacat que, tot i l'estacionalitat de la Setmana Santa, el mercat va mostrar un comportament que demostra l'efectivitat dels plans d'incentiu a la compra, ja que aquests es van dirigits al comprador enlloc del venedor. "Esperem que el govern reaccioni amb la màxima urgència i oficialitzi la nova edició del Pla Pive per poder recuperar les matriculacions i portar-les al nivell que Espanya necessita", ha assegurat el president de Faconauto, Jaume Roura.

Les vendes a clients particulars i empreses van augmentar en els primers quatre mesos de l'any, un 27% i un 29% respectivament. D'altra banda, les companyies de lloguer van pujar un 12% i van caure un 38% al mes d'abril. Les dades d'Anfac, Ganvam i Faconauto apunten que el 64% dels vehicles venuts en el primer quadrimestre era dièsel, per davant del 34% de gasolina i l'1,5% d'híbrids i elèctrics.

Seat i Volkswagen van ser les marques més venudes amb increments del 27% i de 18% respectivament en comparació amb el que van vendre els primers tres mesos de l'any passat. Opel, Renault i Peugeot també van incrementar vendes en termes interanuals.

stats