Societat 21/03/2019

El 2018 es varen vendre dos milions de quilos de sobrassada mallorquina

El 70% dels compradors resideix a la Península

Ara Balears
1 min
La sobrassada és un dels productes més consumits a Mallorca

PalmaLa sobrassada mallorquina continua guanyant adeptes i tanca el 2018 amb un rècord de vendes. L'any passat es varen vendre 1,99 milions de quilos de sobrassada de Mallorca emparada per la Indicació Geogràfica Protegida (IGP), la qual cosa va representar un increment de la comercialització de gairebé un 8% respecte del 2017.

El Consell Regulador de la Sobrassada de Mallorca ha indicat aquest dijous en un comunicat que el 71% de la sobrassada amb IGP es va vendre a la Península, un 23% es va comercialitzar a l'Arxipèlag i el 6% es va exportar fora d'Espanya.

El segell de qualitat de la sobrassada mallorquina engloba un específic de porc negre que l'any passat va representar el 7,7% de les vendes totals, amb 155.551 quilos. La comercialització de la sobrassada de Mallorca amb IGP genèrica es va incrementar un 7% el 2018 en comparació amb l'any anterior, mentre que de sobrassada de porc negre se'n va vendre un 17% més.

De la sobrassada mallorquina que es va distribuir fora d'Espanya el 70% es va destinar al mercat francès, el primer client estranger, per davant d'Alemanya i el Regne Unit.

stats