El velòdrom de la corrupció es renta la cara amb el nou nom Velòdrom Illes Balears

Ho ha aprovat l'Assemblea Balear de l'Esport, malgrat que la proposta encara ha de ser ratificada i confirmada per la junta directiva del Palma Arena

La junta directiva de l'Assemblea Balear de l'Esport (ABE), presidida per la consellera de Cultura, Participació i Esports del Govern, Fanny Tur, ha aprovat l'elecció del nom Velòdrom Illes Balears per rebatejar el Palma Arena, malgrat que encara ha de ser ratificat i confirmat per la junta directiva.

L'objectiu principal del canvi, segons Tur, és "desvincular l'edifici de la corrupció i el saqueig sistemàtic de les arques públiques al qual està vinculat el seu nom". A més, la consellera ha recordat que "més d'una tercera part dels pressupostos públics d'Esports es dediquen a pagar la hipoteca que va deixar el cas Palma Arena".

Atès que "no ens podem desfer d'aquest deute, com a mínim ens desfarem del nom", ha puntualitzat la presidenta de l'ABE, i ha afegit que "els esdeveniments esportius i la seu de les federacions balears i tota la feina que es fa ho mereixen".

L'inici de l'acte ha estat marcat pel minut de silenci que tots els membres han fet en record de les víctimes i afectats a les inundacions del Llevant. A continuació, s'ha votat a favor  de la declaració institucional de reconeixement de les víctimes i damnificats per la torrentada. Per la seva banda, e l president de la  Federació de Bàsquet de les Illes Balears,  Juanjo  Talens, ha proposat que les federacions adquireixin camisetes com a donatiu als afectats, fet que ha rebut el suport de tots els membres presents.

La consellera d'Esports ha volgut destacar la regularitat de la convocatòria de l'assemblea perquè en els darrers dos anys és la tercera vegada que es reuneix. Segons ha recordat Tur, "la proposta del canvi de nom la va fer un membre de l'ABE. Es va votar per majoria, i, per aquesta raó, avui s'ha triat aquest nom nou d'entre la resta d'opcions". 

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF