El projecte de Son Bordoi preveu el doble de densitat poblacional que la resta de Palma

La presidenta de l'associació Salvem es Molinar, Toñi Fernández, afirma que la urbanització de 32.000 metres quadrats d'extensió acollirà 200 habitants per hectàrea

Tot i que el Govern assegura que encara no ha rebut cap projecte per a la urbanització de Son Bordoi, l'Ajuntament va aprovar-ne la dotació de serveis i Salvem es Molinar ja hi ha tingut accés. 

Toñi Fernández, presidenta de l'associació Salvem es Molinar, explica que el projecte que està ara damunt la taula preveu la construcció de 750 habitatges, 166 dels quals seran de protecció oficial, 383 de renda lliure i la resta, de preu taxat. Això suposaria la urbanització de fins a 32.000 metres quadrats, que acollirien 2.250 habitants, és a dir, una ocupació de fins a 200 habitants per hectàrea. Segons Toñi Fernández, això és just el doble de la densitat poblacional que es permet ara mateix a qualsevol barriada de Palma. 

D'altra banda, el projecte inclou la construcció d'un centre de Secundària i un centre sociosanitari, així com d'establiments comercials.

Segons la presidenta de Salvem es Molinar, Cort no ha valorat si actualment Palma necessita una urbanització d'aquesta envergadura ni ha fet cap pla de mobilitat i d'accessibilitat, ja que les dues úniques vies d'accés a la barriada ara mateix són el carrer de Cuba i el carrer de Ciutat de Plata. "Vàrem aconseguir que no ens envaïssin pel mar ara ho fan per terra", ha declarat Fernández, que dubta del benefici i el cost d'aquest projecte. 

Els membres de l'associació Salvem es Molinar es mostren molt preocupats per l'impacte de la construcció d'una urbanització d'aquestes dimensions, ja que el Molinar és un barri carismàtic de Palma que sofreix els efectes de la gentrificació i l'especulació immobiliària. Temen l'efecte crida i la saturació que pugui provocar un projecte així. 

Tampoc no veuen amb bons ulls la construcció d'un institut i d'un centre sanitari. De fet, consideren que "el que vol el govern és maquillar-ho perquè no sembli un projecte d'especulació".

Arran de tots els dubtes i preocupacions que genera la urbanització de Son Bordoi, els veïns del Molinar passaran un seguit de preguntes als representants del govern i de l'Ajuntament.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF