PALMA

Els veïns del Banc de l'Oli celebren un sopar reivindicatiu

Defensen que la plaça, que des de l'1 d'agost està tancada al trànsit per ordre de l'Ajuntament, ha de ser un espai col·lectiu i que el que hi esdevingui ha de ser consensuat 

Els veïns de la plaça del Banc de l'Oli, just darrere la plaça Major, han organitzat aquest dijous vespre un sopar reivindicatiu a la fresca. Han col·locat taules i cadires en aquest espai, que des de l'1 d'agost està tancat al trànsit i no hi permet l'aparcament de vehicles ni motocicletes. 

Rosa Deyà, portaveu d'aquest grup de veïns, que han rebut també el suport de l'associació, explica que no s'oposen que l'indret sigui només per a vianants, però consideren que el procés de tancament hauria d'haver estat consensuat amb l'Ajuntament. Creuen que l'actual equip de govern va prendre la iniciativa de manera unilateral i no varen tenir en compte les conseqüències directes d'aquesta mesura, com ara la pèrdua de dotze llocs de vehicles per als residents de la zona i unes vint places per a motocicletes.  

L'Ajuntament ha ofert deu abonaments als veïns amb un 20% de descompte per a l'aparcament públic del Comtat de Rosselló. Això suposa una despesa de cent euros mensuals per cada resident i la rivalització consegüent per poder accedir-hi. 

De fet, l'1 d'agost varen presentar una petició firmada per quaranta veïns per sol·licitar una reunió amb l'Ajuntament i l'equip de mobilitat amb la intenció de renegociar les condicions d'aquests aparcaments alternatius. 

Rosa Deyà declara que hi ha la voluntat de continuar organitzant actes reivindicatius a la plaça perquè diuen que el barri ha de ser per a qui l'habita. No volen que el fenomen de gentrificació l'acabi convertint en una germana bessona de la plaça d'en Coll, els residents de la qual gairebé no hi poden transitar a causa de la gran quantitat de terrasses de bars i restaurants. 

EDICIÓ PAPER 24/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF