Els veïns del Mercadal surten als balcons a tocar amb els seus instruments

D'altra banda, els contagiats per coronavirus evolucionen favorablement

El poble del Mercadal ha estat el primer de Menorca a amenitzar la situació provocada pel coronavirus. En una iniciativa a la italiana, el camí de Tramuntana del municipi s'ha convertit aquest dissabte en un escenari improvisat amb la representació d'un concert musical a càrrec de diversos adolescents que des de les seves respectives llars han tocat cançons tradicionals menorquines. D'aquesta manera es Mercadal dona resposta a l'estat d'alarma decretat pel govern espanyol. 

Curiosament, aquest mateix poble es despertava amb el principal bar ple de gent que desafiava les indicacions sanitàries. Per contra, les grans ciutats, com Maó i Ciutadella, presentaven una imatge desèrtica i amb els propietaris dels establiments que tancaven portes de manera voluntària. En el transcurs del dia, els municipis de l'interior de l'illa han adoptat mesures més restrictives, perquè a més han rebut l'arribada de diversos visitants de segona residència, procedents principalment de zones de risc com Barcelona i Madrid. 

D'altra banda, l'IB-Salut ha explicat que les tres persones contagiades de Covid-19 evolucionen favorablement. El primer cas que s'hi va produir, el doctor que treballava a l'hospital Mateu Orfila de Maó, està a planta i la previsió és que obtingui l'alta mèdica i sigui traslladat al seu domicili, on se sotmetrà a un seguiment per part dels equips sanitaris, de la mateixa manera que la dona de mitjana edat que continua en aïllament domiciliari. Finalment, el turista de l'Imserso es manté estable dins de la gravetat a la Unitat de Cures Intensives. 

El Mateu Orfila demana un "esforç" als menorquins per afrontar el coronavirus

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF