La mort d'una veïna de Porreres endarrerirà la segona fase d'exhumació de la fossa

Aquest dijous l'enterren al nínxol que es tenia previst esbucar i, per salut pública, no se'n podran moure les restes fins d'aquí a un any

La mort d'una veïna de Porreres de 92 anys i propietària d'un dels nínxols que s'havien de moure per permetre l'exhumació de la segona fase de l'obertura de la fossa allargarà irremeiablement els terminis previstos de les obres a Porreres.

Aquest dijous enterraran la veïna en el nínxol del qual és propietària amb les restes del seu marit i, seguint la normativa de salut pública, no es podrà desenterrar ni moure en un termini d'un any. Aquest fet podria retardar la posada en marxa de la segona fase de l'obertura de la fossa de Porreres un temps aproximat de mig any.

Segons explica la batlessa , Xisca Mora, el procés "és complicat de per si ", perquè encara s'ha de convocar un concurs públic, adjudicar les obres i quadrar el calendari de feina amb la societat especialista Aranzadi, entre altres factors. "Entre una cosa i l'altra calculam que no es podrà obrir fins a principi de l'any que ve", explica. Si es té en compte que l'enterrament d'aquesta veïna  es  fa  dins el mes de juliol, el retard podria ser de mig any més del previst.

La fossa de Porreres és la segona que s'ha oberta per a la recuperació i rescat dels cossos de persones assassinades durant la dictadura franquista i resta pendent de l'inici d'una segona fase. Aquests fets han succeït justament en la setmana en què s'ha iniciat l'exhumació de la fossa d'Alaró i s'anuncia que durant aquest mateix any s'obriran 10 fosses a Mallorca i una a Eivissa .

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF