Valtonyc està sota control policial per evitar que s'escapi

El grup de suport Llibertat Valtonyc ha convocat una manifestació aquest dijous a les 19.30 h davant la Delegació del govern a Palma per demanar la llibertat del raper

José Miguel Arenas, més conegut com a 'Valtonyc', està sota control tant de la Policia espanyola com de la Guàrdia Civil. Només falta una setmana perquè es compleixi el termini per ingressar a la presó per ordre de l'Audiència Nacional i per això els grups d'informació d'ambdós cossos tenen controlats els moviments del raper per si intentàs escapar-se.

Segons ha informat 'Última Hora', un mitjà digital va penjar a la xarxa un document de la brigada provincial d'informació de la Policia espanyola en el qual se sol·licitava a les companyies aèries que informassin si José Miguel Arenas constava com a passatger en qualsevol viatge amb sortida de Palma entre el 15 i el 24 de maig. Mesures similars s'han pres també des de la Guàrdia Civil. Es tracta d'una precaució per evitar que s'escapi, ja que fins que no s'esgoti el temps que té per entrar a la presó no té més restricció de moviments.

El grup de suport Llibertat Valtonyc ha convocat una manifestació aquest dijous a les 19.30 h davant Delegació del govern a Palma per demanar la llibertat del raper. En un comunicat compartit a les xarxes socials, denuncien que "estam davant un fet sense precedents" i davant "una flagrant vulneració del dret fonamental a la llibertat d'expressió i de creació artística", en referència a l'empresonament d'un músic per les seves lletres "per primera vegada en 'democràcia". "Aquest és el nivell de la justícia d'aquest país", critiquen.

El grup de suport ha manifestat el seu rebuig a la "manera d'actuar de la justícia espanyola" i ha declarat que "és inacceptable que la notificació arribi abans als mitjans de comunicació que a en Josep o a la seva defensa jurídica." Amb aquesta acció, afegeixen que "una vegada més la justícia espanyola deixa patent la seva falta de professionalitat i seguretat jurídica, perquè  juga amb l'angoixa de Josep i els seus éssers estimats".

Per aquest motiu, fan una crida a l'organització i manifestació massiva per tal de fer pressió social i reclamar la llibertat d'expressió i la llibertat de Valtonyc. 

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF