Valtonyc podria entrar a la presó abans de dijous

La Plataforma en Defensa de la Llibertat d'Informació ha fet una 'crida urgent' a la societat espanyola perquè manifesti el seu rebuig per l'entrada imminent del raper a la presó

Valtonyc , condemnat a tres anys i  mig  de presó per enaltiment del terrorisme, injúries a la Corona i amenaces, té fins al 24 de maig per entrar a la presó.

"Al marge de l'opinió que cada persona pugui tenir de les lletres de l'artista mallorquí, la  PDLI  considera que una societat democràtica no pot romandre impassible davant aquest atac a un dret essencial i irrenunciable com és la llibertat d'expressió", sosté en un comunicat.

Per això, ha fet una "crida urgent perquè juristes, ciutadania, organitzacions i societat civil manifestin el seu rebuig" a la imminent entrada a la presó del músic.

La  PDLI  ha insistit que la condemna a  Valtonyc  "constitueix una clara vulneració dels drets fonamentals" i és contrària als principis internacionals sobre llibertat d'expressió als quals Espanya està subjecta.

"La nefasta actuació de tots els poders públics", segons el parer de la  PDLI , "ha conclòs en aquesta condemna vergonyosa i contrària a la jurisprudència del Tribunal Europeu de Drets Humans ( TEDH ) i als estàndards internacionals sobre llibertat d'expressió".

En aquest sentit, confia que  TEDH  revocarà la sentència, portarà el cas davant l'ONU, l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa ( OSCE ), el Parlament Europeu i el Consell d'Europa perquè instin a una rectificació dels poders públics espanyols en relació amb la llibertat d'expressió.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF