Valtonyc demana perdó a les rates i als porcs, però no als polítics i poderosos

El raper continua defensant la llibertat d'expressió al seu darrer disc, "El reincident"

El raper mallorquí Josep Miquel Arenas, 'Valtonyc', demana perdó a les dones per haver emprat "segons quines expressions masclistes", i a les rates i als porcs, per "haver-los comparat amb alguns polítics i poderosos d'aquest Estat" en el seu darrer disc, "El reincident".

"Bé, jo vull demanar perdó per segon quines expressions masclistes. Jo només volia atacar segons quines dones per la seva condició ideològica i de classe, i no per la seva condició de dona, però, així i tot, deman perdó. I després també volia demanar disculpes a les rates i als porcs per haver-los comparat amb alguns polítics i poderosos d'aquest Estat. És obvi que ni les rates ni els porcs es troben a tan baixa altura. Em sap molt de greu i no tornarà a passar". Aquesta és la disculpa que Valtonyc ha inclòs en el seu darrer disc.

L'advocat del músic va confirmar ahir, dilluns, que ja han presentat els recursos davant el Tribunal Constitucional i també davant l'Audiència Nacional, a la vegada que s'ha fet la petició que no entri a la presó mentre no es resolguin. 

De moment, el Tribunal Suprem ha fet pública la sentència en què es ratifica la condemna de l'Audiència Nacional de 3 anys i sis mesos de presó per a Valtonyc per enaltiment de terrorisme, injúries a la corona i amenaces en les lletres de les seves cançons.

El raper de sa Pobla podria no anar a la presó si accepten el recurs, tot i que és poc probable; una altra opció és guanyar temps en cas que es prengui en consideració el recurs i mentre s'espera la resolució, o bé entrar a la presó de seguida que ho dicti l'Audiència.

EDICIÓ PAPER 16/12/2018

Consultar aquesta edició en PDF