Publicitat
Publicitat

El govern valencià aprova una modificació pressupostària de 29,6 milions per pagar indemnitzacions de RTVV

Radiotelevisió Valenciana ha d'abonar ara 40,7 milions de l'import total de les indemnitzacions. La resta de la liquidació, s'abonarà el primer trimestre del 2015

El ple del govern valencià ha aprovat en la seva reunió d'aquest dijous una modificació pressupostària de 29,6 milions d'euros per poder pagar una part de les indemnitzacions corresponents a l'extinció dels contractes dels treballadors de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), segons ha anunciat el vicepresident del Consell, José Ciscar, en roda de premsa.

Segons l'acord subscrit amb els sindicats, ara RTVV haurà de pagar el 60% de les indemnitzacions incloses en l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que sumaven un total de 86,1 milions. Així, el total de les indemnitzacions que RTVV hauria d'abonar de manera gairebé immediata seria de 51,6 milions, però amb la compensació del 50% de les indemnitzacions que es van pagar en l'ERO anul·lat del 2012 –que ascendeix a 10,9 milions–, el total que s'ha d'abonar als treballadors en les pròximes setmanes és de 40,7 milions.

El pagament de les indemnitzacions es farà gràcies als 11,05 milions de crèdit existent i la modificació pressupostària per la qual el govern valencià aconseguirà els 29,6 milions restants fins completar el 60% pactat amb el comitè d'empresa. El 40% dels 86,1 milions de l'ERO s'hauran de pagar durant el primer trimestre del 2015.

Segons ha confirmat Ciscar, dimecres que ve podria estar elaborada la llista de persones que seguiran contractades a RTVV fins al juny del 2015 per fer el seguiment de la liquidació de l'ens públic, i a partir d'aquest dia ja es podrien preparar les cartes d'acomiadament i les liquidacions. Preguntat per si la gran majoria dels 1.600 treballadors de Radiotelevisió Valenciana podrien haver rebut les seves indemnitzacions abans d'acabar el mes d'abril, el número dos del govern valencià no ha volgut comprometre's a donar cap data exacta, però ha assegurat que "faran tot el possible" perquè així sigui.