Publicitat
Publicitat

El govern valencià admet que no està "content" per la imatge donada durant el tancament de RTVV

Centenars de treballadors de la radiotelevisió pública han protestat pel tancament de l'empresa a les portes del Palau de la Generalitat Valenciana

El vicepresident del govern valencià, José Ciscar, ha admès avui que no estan "contents" amb la imatge que s'ha donat amb el tancament de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), però prefereixen les crítiques a "la manera i durada" del procés al fet que s'hagués hagut de desallotjar "per la força".

Ciscar ha assenyalat en la roda de premsa posterior al ple del Consell que en el tancament de RTVV s'ha tingut "tota la cautela i prudència del món", i ha defensat que les decisions adoptades obeeixen al mandat de la llei de liquidació de RTVV, que "obliga a tots" a acceptar aquesta mesura, "inclòs el comitè d'empresa i els treballadors", ha assenyalat.

"Era un procés totalment necessari i sabíem que no anava a ser un procés fàcil", ha indicat el portaveu del govern. Ciscar ha explicat que es va pretendre tancar RTVV a la nit perquè era el moment en què hi havien menys treballadors i així "generar la menor conflictivitat possible". El número dos del govern valencià ha insistit que des del Consell es va donar prioritat al fet que no s'usés la força policial per desallotjar els treballadors de la seu de RTVV.

Ha explicat que el consell de liquidació de RTVV licitarà la contractació de l'empresa que li assessorarà jurídicament per executar l'ERO d'extinció i ha assegurat que la intenció és que s'agilitin "al màxim els terminis" per dissoldre la societat. Ciscar, però, ha dit que el govern valencià no té cap responsabilitat en aquest procés i que per això no té una postura "ni de màxims ni de mínims" respecte les indemnitzacions que cobraran els encara treballadors de la radiotelevisió pública.

El ple del Consell ha donat avui el vistiplau a les retribucions dels liquidadors, que en el cas dels dos que no formaven part de la plantilla de RTVV serà de 35.000 euros a l'any, i en el del treballador de l'empresa l'equivalent al seu sou i una compensació de 3.000 euros bruts anuals.

Preguntat per la manera en què es van tancar els mitjans públics valencians, Ciscar ha defensat que l'operació va respondre a un "conjunt de decisions" polítiques –adoptades per tot el Consell–, tècniques –raó per la qual va contactar amb una empresa experta en telecomunicacions– i operatives –que va prendre el consell de liquidació–, i que el fet que es tanqués abans la ràdio va ser una decisió "merament tècnica".

Ciscar ha assenyalat que la Generalitat Valenciana ha decidit no prendre accions contra la consultora Garrigues, en considerar que no té "responsabilitat" en el resultat final de l'ERO ni del procés judicial, mentre que no descarta actuar contra l'exdirectora de RTVV Rosa Vidal si es determina que cal fer-ho.

Sobre les protestes dels treballadors, ha afirmat que són "lògiques" i "legítimes", i ha fet una crida a la "serenitat", ja que una cosa són les manifestacions "i una altra donar puntades als cotxes", en referència als petits incidents registrats dissabte en un acte del president Alberto Fabra.

Protesta dels treballadors

Mentre se celebrava la roda de premsa posterior al ple del Consell, a les portes del Palau de la Generalitat entre dues centes i tres centes persones –la majoria treballadors de RTVV– s'han concentrat per protestar contra el tancament dels mitjans públics i demanar la seva reobertura. Un fort dispositiu de seguretat custodiava la seu del govern valencià.

La protesta ha coincidit amb un acte del president Fabra en què retia homenatge a les víctimes del terrorisme a l'interior del Palau de la Generalitat. Per això, el comitè d'empresa ha decidit que la protesta sigués silenciosa fins que acabés l'acte. A les 12.19 hores –hora exacta en què divendres passat es va produir l'apagada de la televisió–, els treballadors han guardat cinc minuts de silenci.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF