El vaixell incendiat 'Grande Europa' atraca al port de Palma

L'embarcació ha arribat amb el foc controlat al seu interior i la tripulació fora de perill

El vaixell mercant italià 'Grande Europa', que es va incendiar aquest dimecres al sud de Mallorca, ha atracat aquest dijous a les 6.15 h al port de Palma, amb el foc controlat al seu interior i la tripulació fora de perill, segons ha informat la Delegació del Govern a les Balears.

En aquests moments una de les hipòtesis és que l'incendi es va poder iniciar en dos dels cotxes que hi havia dins la nau i Grimaldi Group ha demanat en un comunicat, atès que hi ha hagut incidents similars, que hi hagi més controls i regulacions més rigoroses tant en els vaixells de transport com en el material que hi hagi als contenidors. La companyia exigeix que es facin més controls de les bateries dels cotxes, ja que "sovint són les causants dels curtcircuits".  

La nau ha estat remolcada fins a Palma pel vaixell de Salvament Marítim 'Marta Mata', acompanyat per les embarcacions 'Salvamar Acruz', 'Guardamar Calíope' i 'Sar Mesana', a les quals s'ha sumat el vaixell de salvament 'Clara Campoamor'.

Efectius de Salvament Marítim, el Servei d'Emergències, la Creu Roja, l'Autoritat Portuària de Balears i els Bombers de Palma esperaven l'arribada del vaixell, segons ha comunicat l'112. El vaixell, que navegava amb 25 tripulants a bord i una càrrega de 1.843 cotxes, es va incendiar cap a les 4 h d'aquest dimecres, quan estava a uns 28 quilòmetres del Parc Nacional de Cabrera. Quinze dels tripulants varen ser evacuats i deu es van mantenir a bord treballant per sufocar els danys.

L'armador ha contractat a les empreses especialitzades en incendis marítims per al control de l'incendi i actuarà un equip d'especialistes que inclou bombers i bussos, segons va informar el Ministeri de Foment.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF