Societat 14/01/2021

El ple del Consell de Mallorca reclama a l'Estat més vacunes contra el covid-19

Tots els partits han votat a favor d'una moció del PP, però s'ha rebutjat demanar cribratges massius a petició del PSIB

Ara Balears
2 min
Una sanitària que vacuna contra el covid-19 a les Balears.

PalmaEl ple del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dijous per unanimitat una moció del Partit Popular per reclamar a l'Estat més vacunes contra el coronavirus per a la població de l'illa. El portaveu popular, Jeroni Salom, ha explicat que el benestar social i econòmic de les Balears depèn d'una campanya de vacunació ràpida.

El portaveu del PSIB, Andreu Alcover, ha sol·licitat que es demanin més vacunes directament a l'Estat i al Govern balear perquè "no necessitam intermediaris". A més, ha afegit que l'Executiu balear ja ha fet la mateixa petició al govern espanyol i és millor que ho demani una altra institució perquè els arribin diverses peticions de les Illes.

Alcover també ha comentat que les Balears són la comunitat d'Espanya que fa més cribratges, però que no està preparada per fer una PCR a tots els habitants de l'Arxipèlag com ha demanat el PP. Per això, han sol·licitat llevar el primer punt de la moció en què es reclamava fer cribratges massius i el portaveu popular ho ha acceptat.

Alcover i Salom s'han barallat perquè el socialista ha dit que és el segon ple en què dos consellers del PP participen, mentre que la resta només hi envia un sol conseller per reduir el nombre d'assistents i evitar contagis de covid-19. El conservador ha rebutjat aquesta afirmació i ha dit que tenen un missatge de Presidència per escrit en què es diu que podien acudir-hi els mateixos consellers que en el darrer ple, en el qual hi havia dos consellers populars, segons Salom.

Cal recordar que la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, va advertit dimecres que "no és admissible que les Balears pateixin el retard que estan patint". Les 5.800 dosis de la vacuna contra el coronavirus de Pfizer que havien d'arribar dimarts a les Illes no arribaran fins aquest dijous i el govern espanyol ha justificat que el nou retard es deu a problemes logístics derivats de les condicions meteorològiques.

stats