Societat 11/10/2021

La vacuna contra el covid-19 gairebé elimina els confinaments a la Secundària el primer mes del curs

El 94% dels alumnes confinats són d'Infantil i Primària i no estan vacunats

2 min
Infants a l'escola el primer dia de curs.

PalmaL'efecte de la vacunació contra el covid-19 és evident a les aules de les Illes Balears. Actualment, hi ha 455 alumnes de 26 grups diferents confinats a causa del virus i el 93,5% correspon a les etapes d'Infantil i Primària, en què els estudiants no estan vacunats. Així, podem dir que el fàrmac pràcticament ha eliminat els confinaments a Secundària i Batxillerat. Cal dir que, si tot va bé, entre final d’any i principi del 2022, els menors de 12 anys podran començar a rebre la vacuna, cosa que permetria evitar aïllaments i relaxar les restriccions a les escoles.

En general, les dades recollides fins dia 8 d'octubre mostren com la incidència del virus als centres educatius és baixa. Del total de l'alumnat de les Balears (al voltant de 213.000 estudiants), hi ha 72 joves amb PCR positiva, la majoria a Mallorca (63), seguits d'Eivissa (8) i Formentera (2). Menorca és l'única illa que no ha registrat casos positius entre l'alumnat. Pel que fa la darrera setmana, s'han notificat quatre infeccions entre el professorat.

La Conselleria d'Educació assegura que la majoria de contagis són per "contacte fora del centre educatiu", atès que els estudis de contacte que es fan als centres són, en la majoria dels casos, negatius. "Tot i les bones dades, cal no oblidar que s’ha d’extremar la precaució i que s’han de mantenir totes les mesures de prevenció als centres educatius", remarquen.

Pressió per eliminar la mascareta als patis

La Plataforma MascaretaAlPatiNo va registrar divendres a la Conselleria un total de 6.441 signatures de famílies que reclamen que s'elimini l'ús de la mascareta als exteriors de les escoles. Afirmen que els nins i nines estan subjectes "a la mateixa normativa que el setembre del 2020, quan la pandèmia estava en plena efervecència i no hi havia vaccins" i demanen que s'equipari la normativa a la que s'aplica a la resta d'espais públics.

En aquest sentit, la consellera de Salut, Patricia Gómez, va defensar el mateix dia en roda de premsa que l'acord de mantenir les mascaretes als patis es va prendre d'acord amb el Ministeri de Sanitat i la resta de les comunitats autònomes en el marc del Consell Interterritorial. Així mateix, va assegurar que en les properes reunions es revisaria la normativa si la pandèmia continuava estabilitzada a les Balears i a la resta de l'Estat.

12 nous positius

La Conselleria de Salut ha notificat una mort més per covid-19, que eleva a 966 les víctimes a l'Arxipèlag. D'altra banda, només s'han detectat 12 nous contagis les darreres 24 hores. Tots els indicadors epidemiològics són positius a les Balears. La taxa de positivitat es manté per davall de l'1% i la incidència acumulada de contagis està per sota dels 70 casos per 100.000 habitants, unes de les millors xifres que ha tingut la comunitat al llarg de la pandèmia.

Els hospitals estan en risc sanitari baix, amb 70 malalts de covid-19 a planta i 24 a l'UCI. Les unitats de crítics específiques per a pacients greus de coronavirus estan al 7% d'ocupació. L'Atenció Primària fa el seguiment de 993 illencs. Per últim, quant a la vacunació, el 82,4% de la població diana ha rebut almenys una dosi i el 80,88% té la pauta completa.

stats