Salut adquirirà 33 mil dosis de la vacuna antineumocòcica

Anirà destinada a administrar les dues dosis dels 2 i 4 mesos d'edat als infants nascuts enguany i la de record d'11 mesos als nins nascuts l'any passat

La Conselleria de Salut adquirirà enguany 33 mil dosis de la vacuna  antineumocòcica  per administrar les dues dosis dels 2 i 4 mesos d'edat als infants nascuts el 2018 i la dosi de record d'11 mesos als nins nascuts l'any passat.

El Consell de  Govern  ha autoritzat la conselleria a realitzar aquesta compra per un import màxim d'1,4 milions d'euros.

El 2016 es va incorporar aquesta vacuna al calendari infantil de vacunacions.

A més de la vacunació universal de l'infant sà, hi ha altres necessitats derivades de l'existència de menors amb condicions de risc específic de sofrir complicacions greus de la malaltia  neumocòcica  que per edat no estaran cobertes amb aquesta vacunació i, no obstant això, també necessiten ser vacunats.

Es tracta, segons ha explicat el  Govern , d'una qüestió d'equitat que aquests nins i nines puguin rebre la vacuna en les mateixes condicions de gratuïtat i accessibilitat.

Amb la incorporació d'aquesta vacuna al calendari infantil, les famílies de les Balears estalvien uns 300 euros.

La vacuna del pneumococ tenia un preu de mercat de 75 euros i abans de la universalització eren necessàries quatre dosis, no tres com ara.

Per tant, l'estalvi total d'aquestes 20 mil mil famílies de les illes assoleix els 6 milions d'euros.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF