Urbanisme preveu enllaçar els carrers Joan Maragall i Mèxic de Palma

Per tal de portar a terme aquesta actuació, l'Ajuntament ha aprovat la suspensió d'obres durant un any en un solar que comunica ambdues avingudes

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de Palma, Neus Truyol, ha anunciat aquest dimarts l'aprovació inicial d'enllaçar els carrers Joan Maragall i Mèxic. De moment, l'àrea ha declarat la suspensió d'obres per un període d'un any al solar de propietat privada que es troba al mig d'ambdues avingudes, mesura necessària per portar a terme la unió. Ara queda pendent que l'acció sigui acceptada pel ple de l'Ajuntament.

Durant aquest temps de moratòria, la Regidoria avaluarà quin tipus de compensació es farà al solar afectat, que ocupa una superfície de 7.000 metres quadrats. El canvi que es preveu fer en aquesta mena d'illa, prevista inicialment per edificarhi el Palau de Congressos, és canviar-ne la forma i que passi de ser triangular a ser rectangular.

L'actuació es correspon al "projecte de millora de la façana marítima" de Palma, segons afirma Truyol. La proposta va sortir del sector de Mobilitat a partir de la recollida d'informes sectorials per part de l'Ajuntament. L'objectiu és obtenir una avinguda similar a la que ja hi ha aprimera línia, on tant a l'inici de l'autopista com a la resta del passeig Marítim es formen sovint retencions. D'aquesta manera, es milloraria l'accés a Llevant i Nou Llevant i es diversificarien les entrades a Palma.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF