Societat 02/07/2020

Detecten tres brots de covid-19 en una setmana a les Balears

La Conselleria de Salut ha informat que en aquests moments a les Illes n'hi ha 145 casos actius

Ara Balears
2 min
Imatge d'una dona treballant en el laboratori de Son Espases.

PalmaLa Conselleria de Salut ha notificat al Ministeri de Sanitat que aquesta setmana s'han registrat tres brots nous de covid-19 a les Balears, segons ha informat en un comunicat. Dos d'aquests brots s'han detectat a Mallorca i un a Eivissa i tots els afectats són lleus o asimptomàtics i no n'hi ha cap que hagi necessitat hospitalització.

En concret, un dels brots d'ha detectat a Inca, amb tres casos positius i 12 persones que tenien un contacte estret i que ara estan sota vigilància. Un altre es va detectar a Eivissa, amb nou casos positius i 16 contactes en seguiment. El darrer s'ha detectat a Palma, amb cinc casos positius i 16 persones sota vigilància.

Des de principi de maig, l'equip de rastrejadors del Centre Coordinador de covid-19 ha identificat deu agrupacions de casos a les Balears: sis d'àmbit familiar, dos domiciliaris i dos laborals.

La Conselleria també ha informat que aquest dijous s'han detectat quatre casos nous de covid-19 a les Illes i en total, fins avui, s'han confirmat 2.327 casos de persones amb SARS-CoV-2 a la Comunitat. Tot i això, amb els nous criteris de comptabilització del Ministeri de Sanitat, que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l’11 de maig, s'han notificat 2.222 casos de coronavirus a les Illes Balears al Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries.

A més, en un dia han superat la malaltia tres persones i, en total, ja se n'han curat 1.955. Aquestes dades suposen que a la Comunitat hi ha 145 casos de coronavirus actius, un més que aquest dimecres. Així mateix, el Servei d’Epidemiologia no ha notificat cap nova defunció i l’acumulat a les Balears és de 227 persones mortes a causa del virus.

Dades per illes

Per la seva banda, el Servei de Salut ha informat que aquest dijous hi ha 127 persones ateses per contagi de covid-19, 18 amb atenció hospitalària i 109 a Primària. Per illes, a Mallorca hi ha 10 persones hospitalitzades, 7 de les quals es troben en unitats de cures intensives. A més, n'hi ha 97 que reben un seguiment a domicili per part del servei d'Atenció Primària.

A Menorca no queda cap persona hospitalitzada al Mateu Orfila i n'hi ha tres que són ateses al seu domicili per part de Primària. A Eivissa hi ha 8 persones hospitalitzades i cap a l'UCI. A més, hi ha 9 casos confirmats que reben un seguiment domiciliari.

stats