Detecten tres brots de covid-19 en una setmana a les Balears

La Conselleria de Salut ha informat que en aquests moments a les Illes n'hi ha 145 casos actius

La Conselleria de Salut ha notificat al Ministeri de Sanitat que aquesta setmana s'han registrat tres brots nous de covid-19 a les Balears, segons ha informat en un comunicat. Dos d'aquests brots s'han detectat a Mallorca i un a Eivissa i tots els afectats són lleus o asimptomàtics i no n'hi ha cap que hagi necessitat hospitalització.

En concret, un dels brots d'ha detectat a Inca, amb tres casos positius i 12 persones que tenien un contacte estret i que ara estan sota vigilància. Un altre es va detectar a Eivissa, amb nou casos positius i 16 contactes en seguiment. El darrer s'ha detectat a Palma, amb cinc casos positius i 16 persones sota vigilància. 

Des de principi de maig, l'equip de rastrejadors del Centre Coordinador de covid-19 ha identificat deu agrupacions de casos a les Balears: sis d'àmbit familiar, dos domiciliaris i dos laborals.

Detecten un nou brot de coronavirus a Palma

La Conselleria també ha informat que aquest dijous s'han detectat quatre casos nous de covid-19 a les Illes i en total, fins avui, s'han confirmat 2.327 casos de persones amb SARS-CoV-2 a la Comunitat. Tot i això, amb els nous criteris de comptabilització del Ministeri de Sanitat, que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l’11 de maig, s'han notificat 2.222 casos de coronavirus a les Illes Balears al Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries. 

A més, en un dia han superat la malaltia tres persones i, en total, ja se n'han curat  1.955. Aquestes dades suposen que a la Comunitat hi ha 145 casos de coronavirus actius, un més que aquest dimecres. Així mateix, el Servei d’Epidemiologia no ha notificat cap nova defunció i l’acumulat a les Balears és de 227 persones mortes a causa del virus. 

Dades per illes 

Per la seva banda, el Servei de Salut ha informat que aquest dijous hi ha 127 persones ateses per contagi de covid-19, 18 amb atenció hospitalària i 109 a Primària. Per illes, a Mallorca hi ha 10 persones hospitalitzades, 7 de les quals es troben en unitats de cures intensives. A més, n'hi ha 97 que reben un seguiment a domicili per part del servei d'Atenció Primària.

A Menorca no queda cap persona hospitalitzada al Mateu Orfila i n'hi ha tres que són ateses al seu domicili per part de Primària. A Eivissa hi ha 8 persones hospitalitzades i cap a l'UCI. A més, hi ha 9 casos confirmats que reben un seguiment domiciliari.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF