L'últim serrell del cas Contractes queda arxivat

La magistrada del jutjat d'Instrucció número 12 de Palma desestima una querella del PP contra l'excap de campanya de MÉS, Jaume Garau, i quatre ex-alts càrrecs del Govern

El darrer serrell que quedava del cas Contractes ha quedat arxivat, després que la magistrada del jutjat d'Instrucció número 12 de Palma hagi desestimat una querella que del PP contra qui va ser cap de campanya de MÉS per Mallorca la legislatura passada, Jaume Garau, quatre ex-alts càrrecs del Govern i tres empreses, per presumptes irregularitats en quatre contractes.

La jutgessa va admetre a tràmit el passat gener la querella del PP relativa a un contracte menor, dos contractes de serveis i la contractació d'un estudi, i ha investigat la possible existència de delictes de prevaricació, tràfic d'influències, malversació i frau. Aquests contractes no eren els mateixos que va investigar el magistrat del jutjat d'Instrucció número 9, Enrique Morell, qui el març de l'any passat va arxivar provisionalment l'anomenat cas Contractes.

En aquest cas, la magistrada ha considerat que no ha quedat la comissió de cap delicte  i que "no s'ha constatat que s'haguessin fraccionat els contractes per evitar requisits de publicitat i afavorir, d'aquesta manera, els investigats". A més, segons la jutgessa ha quedat acreditat que les ofertes dels contractes es varen dur a terme "dins el marc legal". També assenyala que "tots els investigats (...) explicaren de manera coherent quin era l'objecte dels contractes i el motiu de la seva participació en la licitació". 

El portaveu de MÉS per Mallorca en el Parlament, Miquel Ensenyat, ha criticat que el PP posàs una querella per fer "reviure un cas que mai no havia existit" i ha assenyalat que l'objectiu dels populars era "instrumentalitzar la justícia" amb "intencions polítiques". 

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF