Societat 13/11/2019

La UIB trasllada a la Riera el professor condemnat per haver coaccionat una companya

La decisió ha estat motivada per una queixa d'un grup de professors del mateix departament

Ara Balears
2 min
Imatge del judici

PalmaEl consell de direcció de la Universitat de les Illes Balears (UIB) ha traslladat des del campus a les dependències de la Riera el professor de la Facultat de Filosofia i Lletres condemnat a sis mesos de presó i dos anys d'allunyament per haver coaccionat una companya.

Un portaveu de la UIB ha informat l'agència Efe que l'òrgan rector de la institució ha decidit, de manera cautelar, canviar d'ubicació el despatx del professor en el marc d'un procediment administratiu obert després que la víctima reclamàs mesures per facilitar l'execució de la sentència, que encara no és ferma. El trasllat s'ha donat a conèixer el mateix dia en què s'ha fet públic un comunicat de quatre professors del departament de Filosofia i Treball Social que critiquen la inacció del deganat de la facultat i del rectorat per protegir la professora insultada.

A més de retreure la falta de pronunciaments públics a favor de la víctima per part de la direcció de la UIB, els companys de la professora censuren que "tampoc s'ha pres cap mesura per protegir els drets de la docent, que avui dia encara ha de sofrir la presència i exhibició d'impunitat del condemnat".

Es queixen també que el degà de la facultat on treballen el professor condemnat i la seva denunciant hagi declarat públicament que tots dos "no coincideixen gaire", en lloc de prendre mesures per afavorir el compliment de la sentència que obliga el reu a estar allunyat de la seva víctima.

Fonts de la UIB han incidit que el compliment de la sentència, que no és ferma, correspon al condemnat i que el trasllat ordenat es du a terme dins un procés administratiu que facilita l'adopció de mesures coincidents amb les dictades pels tribunals. Els companys de la víctima de coaccions subratllen en la seva comunicació pública el suport a la professora i el rebuig ferm de "qualsevol acció o declaració que equipari la condició de la víctima i la de l'autor dels delictes".

A més, exigeixen mesures perquè la professora pugui "moure's lliurement i tranquil·la pel campus".

El trasllat del despatx no impedirà que el docent condemnat acudeixi al campus quan hagi de fer classes en el quadrimestre lectiu que ve, encara que la facultat n'ha organitzat els horaris de manera que no hagi de coincidir amb la seva víctima, han indicat les fonts universitàries.

stats