Societat 17/03/2021

La UIB farà, per primera vegada, proves d'admissió per a Educació Infantil i Primària

La Universitat ja les ha convocat i per poder accedir-hi els aspirants s'hi hauran de matricular entre el 3 i el 7 de maig

ARA Balears
1 min
Una mestre donant classe.

PalmaLa Universitat de les Illes Balears farà per primera vegada proves d'admissió per entrar als graus d'Educació Infantil i Primària. Segons han explicat en un comunicat, la UIB ja ha convocat aquestes proves específiques i el termini per matricular-s'hi és del 3 al 7 de maig. Cal recordar que l'any passat les varen haver d'anul·lar a causa de la pandèmia del coronavirus.

Segon expliquen des de la Universitat, aquestes proves tenen com a objectiu millorar la selecció dels alumnes de nou ingrés i "garantir que l'alumnat que comenci aquests graus tingui els atributs comunicatius, de raonament crític, logicomatemàtics, interpersonals i motivacionals que un aspirant a mestre hauria de reunir".

La prova consta de dues fases i tres exàmens. A la fase escrita, els aspirants faran un examen de competència comunicativa i raonament crític i un altre de competència logicomatemàtica. Aquests dos exàmens de la fase escrita seran el 22 de maig, al campus de la UIB i a les seus universitàries de Menorca i d'Eivissa i Formentera.

Els aspirants que superin la fase escrita hauran de fer, a la fase oral, una presentació virtual individual i un examen d'entrevista grupal. La fase oral serà entre el 28 de juny i el 2 de juliol. La qualificació final d'aquestes proves serà "apte" o "no apte".

Així, la gent que superi les proves d'admissió podrà optar a matricular-se en els estudis d'Educació Infantil i d'Educació Primària, sempre que compleixi la resta de requisits d'accés a la Universitat.

Requisits per apuntar-se a les proves
  • Haver acabat el batxillerat o l’han d’acabar enguany.
  • Haver acabat un cicle formatiu de grau superior (CFGS) o l’han d’acabar enguany.
  • Ser estudiants procedents de sistemes educatius estrangers.
  • Ser estudiants que accedeixen a la Universitat a través de les proves per als més grans de 25 i 45 anys, i de l’accés per als més grans de 40 anys.
  • Ser estudiants procedents d’altres graus universitaris.
stats