Els sindicats reclamaran aquest 1 de maig un canvi de model productiu a les Illes

CCOO, UGT i STEI Intersindical han presentat els actes previstos per celebrar el Dia dels treballadors

Les entitats CCOO, UGT i  STEI   Intersindical  han presentat aquest dimarts els actes per  celebrar  el pròxim 1 de maig, que se centraran a reclamar un canvi en el model productiu de les Illes per tal d'anar "cap a un model sostenible integrat amb el medi ambient".

Els tres sindicats han fet una crida a la mobilització dels treballadors per omplir  els carrers  i convertir aquest dia en una jornada de reivindicació social i defensa dels drets de la classe treballadora. L'objectiu és "lluitar contra la precarietat i les desigualtats instal·lades en la nostra societat, a favor de l'ocupació de qualitat, per dir al Govern que surti elegit a les urnes que s'abordi amb urgència l'agenda social", destaquen.

Segons els representants d'aquests sindicats, els beneficis del creixement econòmic només els estan aprofitant uns pocs, ja que "les rendes  del treball  no creixen al mateix ritme que els beneficis empresarials". Per tant, reclamen un canvi que  tingui   en compte  la majoria social del país.

En un decàleg que han presentat els partits polítics, destaca l'exigència d'un impuls a una política incentivadora de la inversió en investigació i desenvolupament, una millora de la formació i la capacitació professional, una política energètica més eficient i la mobilització del potencial de les zones rurals.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF