Societat 14/09/2020

UGT acusa el govern central de retardar l'acord per allargar els ERTO

El secretari general del sindicat, Pepe Álvarez, advoca pel manteniment de la quantia de prestacions al 70%

Ara Balears
2 min
El secretari general d'UGT, Pepe Álvarez./ ISAAC BUJ

PalmaEl secretari general del sindicat UGT, Pepe Álvarez, ha acusat el govern central de la demora per arribar a un acord sobre la prolongació dels expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) amb sindicats i patronals. "Ho puc dir més fort, però no més clar", ha assegurat el secretari sindicalista en roda de premsa a la seu d'UGT de Balears aquest dilluns. Álvarez ha advocat pel manteniment de la quantia de les prestacions al 70%, així com sol·licitaven les patronals.

El dirigent d'UGT ha assenyalat que "és inacceptable que des de l'1 d'octubre les persones que tenen acumulat el dret de desocupació i no el consumien ho hagin de fer ara". També ha lamentat que el govern central introduís nous elements el darrer dia de la taula de negociació com a mesura aplicable a partir de dia 1 d'octubre. "El govern no ha valorat que estam parlant d'una quantitat mínima de cost i una distorsió enorme al que han estat els ERTO fins ara", ha afegit Álvarez.

Álvarez espera que en les pròximes negociacions es puguin trobar mecanismes perquè els treballadors, tan fixos com temporals acollits a ERTO puguin "subsistir" durant els pròxims mesos, sobretot els empleats del sector dels serveis.

Pel que fa al sector turístic, ha recalcat que UGT hi serà molt sensible, sobretot en l'activitat de Balears. Ha advocat per deixar la "porta oberta" a totes les activitats que d'una manera o una altra estan vinculades al turisme, que "estira de tot". "Els sectors afectats per la pandèmia necessiten estímuls", ha afegit, i ha assegurat que "seria un desastre per al país destruir el sistema productiu".

Coordinació

Álvarez ha insistit que els punts que es tractaren la setmana passada amb la ministra de Treball, Yolanda Díaz, a la reunió que mantingueren a Mallorca són fruit del consens. El dirigent opina que hi ha "bona sintonia" entre l'organització sindical, el Govern i el Consell de Mallorca pel que fa a la informació sobre la situació laboral i econòmica de les Illes.

El sindicat pretén mantenir els canals digitals i les reunions presencials durant els pròxims mesos per facilitar que es resolguin els problemes que traslladen els treballadors als sindicats, segons Álvarez. A més, ha reclamat de nou que es derogui la darrera reforma laboral perquè "genera desocupació i l'acumulació de riquesa per uns pocs", tant en el sector públic com en el privat.

El secretari general ha sol·licitat que es reprenguin les reunions aparcades al març per l'estat d'alarma i que es reguli la llei de teletreball, que "encara està pendent". "No es pot mantenir la càrrega del treballador amb el wifi, l'electricitat i l'ordinador", ha conclòs.

stats