Societat 08/09/2020

UGT demana a Educació que publiqui un mapa dels centres que superin la ràtio de 20 alumnes per classe

Per part seva, l'STEI ha sol·licitat a la Conselleria de Salut que consideri endarrerir l'inici de curs

Ara Balears
2 min
Aula de l'institu de Binissalem preparada per acollir l'alumnat  o personal docent amb simptomatologia compatible amb el covid-19

PalmaUGT Ensenyament ha demanat a la Conselleria d'Educació que publiqui un mapa dels centres on se superi la ràtio de 20 alumnes per aula per tal de garantir aquesta mesura, segons han informat en un comunicat. El sindicat ha oferit a la Conselleria que el Comitè de Seguretat i Salut avaluï aquells centres que no puguin complir amb la ràtio.

El sindicat ha assegurat que hi ha hagut equips directius que han denunciat que les instruccions de la Conselleria són contradictòries i que hi ha falta d'organització. UGT ha remarcat que la màxima prioritat per a aquest inici de curs ha de ser la prevenció, que s'han d'evitar desigualtats socials i que s'ha de garantir al màxim la seguretat sanitària.

En cas que s'hagin de fer les classes online, UGT exigeix que es garanteixi que l'ensenyament arribi a tots els alumnes i, per això, demanen que es reparteixin tauletes o Chromebooks dels centres a l'alumnat sense recursos des de principi de curs. Per tal de garantir la seguretat sanitària a les escoles, el sindicat reclama que hi hagi personal sanitari als centres per donar suport als docents. A més, demana que es protegeixi els treballadors dels centres que siguin de risc per edat o per patologies prèvies. El sindicat ha continuat criticant la "manca de negociació i el nul interès de diàleg" per part de la Conselleria.

Per part seva, l'STEI ha demanat a la Conselleria de Salut si és convenient començar el curs escolar el 10 de setembre després que els sindicats mèdics proposassin fa uns dies que se n'endarrerís l'inici "fins que no ens donin les condicions necessàries per a una tornada segura a les classes presencials".

A més, el sindicat ha reclamat que s'augmenti la xifra de docents per poder garantir les ràtios, les quals, segons informen en un comunicat, hauria de ser de 15 alumnes per aula. Per poder garantir aquesta ràtio, l'STEI demana que s'incorporin 150 professors a les escoles concertades i 500 a les públiques.

D'altra banda, FE-CCOO lamenta que la "tímida" baixada de ràtios es faci a costa "de perdre els fonaments de l'educació integral, musical, artística i educació física"; a costa "de perdre els espais adequats per a l’ensenyament, com fa quaranta anys, quan l’educació pública es feia en qualsevol espai disponible sense ser l’adient", defensen.

Conviden el Govern a fer "una seriosa reflexió i posar fil a l’agulla per abastir les necessitats que té l’educació" i no fer "cap passa enrere en els drets dels infants que els pertoca per llei i tampoc restringir els drets laborals i socioeconòmics dels docents".

stats