Societat 03/11/2020

UGT assegura que hi haurà protestes si el Govern congela el sou als funcionaris

El sindicat qualifica d'"indignant" la decisió de l'Executiu balear

1 min
Membres d'UGT a la porta del centre de salut Escola Graduada a Palma. / A. T.

UGT ha alertat aquest dilluns que es faran mobilitzacions i protestes si el Govern manté la decisió de congelar el sou als funcionaris, segons ha informat l'agència Efe. Així ho ha assegurat el secretari general del sindicat, Miguel Ángel Romero: "Hem traslladat a l'Executiu que estam disposats a calendaritzar, a ajornar-ho tot, però no permetrem que es jugui amb els salaris. La decisió del Govern és indignant".

En aquest sentit, Romero ha demanat a l'Executiu que rectifiqui. "Oferim tota la capacitat d'empatia, negociació, bona fe i voluntat per arribar a un acord de calendarització", ha insistit el secretari general. No obstant això, Romero ha subratllat que, si el Govern no vol negociar, no quedarà més remei que "començar un calendari de mobilitzacions", que, segons ha dit el secretari general del sindicat, s'iniciarien el 16 de novembre davant el Consolat de Mar.

"És un error i molt poc progressista implementar les mesures de retallades mitjançant els salaris perquè si el que retallen són els salaris es carrega tot sobre els treballadors", ha assenyalat el representant sindical.

Romero també ha incidit que els empleats públics "volen pagar la seva part en la crisi, però no a través dels salaris". "Si cal fer-ho a través de la fiscalitat, que es faci, perquè pagui tothom que estigui en la mateixa situació", ha conclòs.

stats