Societat 24/09/2021

Les UCI passen a risc baix d'ocupació covid-19

Armengol anuncia que les restriccions "es flexibilitzaran"

ARA Balears
2 min
Una sanitària de Son Espases durant la cinquena onada de covid-19.

PalmaLa pressió assistencial a causa del covid-19 continua davallant a les Illes Balears. Les unitats de cures intensives han passat aquest divendres de risc mitjà a risc baix, amb el 9,9% dels llits ocupats per malalts crítics per coronavirus. En concret, hi ha 34 pacients a l'UCI i 87 hospitalitzats a planta. L'Atenció Primària fa el seguiment de 1.445 persones.

Davant aquesta situació, i la millora de tots els indicadors de la pandèmia a les Illes Balears, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha informat que treballen per "flexibilitzar les mesures progressivament". En aquest sentit, la presidenta ha explicat que fa feina amb la Conselleria de Salut i el comitè d'experts per marcar el full de ruta de la desescalada i que s'espera que dilluns ja s'anunciïn algunes de les mesures acordades.

D'altra banda, la Conselleria de Salut ha notificat una mort més, que eleva a 958 les víctimes des de l'inici de la pandèmia a l'Arxipèlag. Es tracta d'un home de 89 anys que va morir el 18 de setembre a la residència Borenco. Cal dir que els geriàtrics de les Illes tenen 33 usuaris i 14 treballadors amb diagnòstic positiu confirmat. Les residències que continuen amb brots són la Borenco, la Bonanova i Cas Serres.

Evolució dels malalts per covid-19 a les Balears

En 24 hores, Salut ha detectat 64 nous contagis, 44 dels quals a Mallorca, quatre a Menorca, 15 a Eivissa i un a Formentera. La taxa de positivitat en les proves diagnòstiques ha estat baix: de l'1,5%. Pel que fa a la incidència acumulada els darrers 14 dies, és de 109 casos per 100.000 habitants a la Comunitat. Eivissa té la taxa més alta (117,2 casos), seguida de Mallorca (109,6), Formentera (92,3) i Menorca (91).

Quant a la vacunació, avança lentament. Actualment, el 79,59% de la població diana té la pauta completa (823.607 persones) i el 81,73% té almenys una dosi (845,854 persones). Fins ara, el Servei de Salut ha posat més d'un milió i mig de vaccins. Cal recordar que a final de setembre tancarà el punt de vacunació massiva de Germans Escales i només quedarà com a centre de vaccinació Son Dureta.

Població amb el covid-19 actiu a les Balears
stats