AEROPORT
Societat 13/06/2013

1.500 turistes queden a Mallorca per la vaga de controladors

La protesta obligà a cancel·lar set dels tretze vols programats per ahir entre les Illes i França

Ara Balears
1 min

Palma.Fins a 1.500 turistes quedaren ahir a terra a causa de la vaga de controladors a França. La majoria de turistes pertanyien a l'operador Thomas Cook, que hagué de recol·locar el miler i mig de turistes a hotels d'arreu de Mallorca. No debades, la vaga de controladors tancà l'espai aeri francès, pel qual circulen nombroses de les rutes que connecten Mallorca amb Anglaterra i Alemanya.

És per això que l'operador es veié obligat a recol·locar els passatgers afectats en diversos hotels mallorquins, en una operació que culminà amb èxit perquè encara no ha començat el gruix de la temporada turística.

Concretament, la protesta obligà a cancel·lar set dels 13 vols programats per ahir entre les Illes i França.

Segons va informar AENA, a l'aeroport de Palma sí que hi pogueren aterrar dos avions procedents des de França, mentre que s'hi anul·laren dues arribades des del país gal. En canvi, de les 4 sortides programades per ahir, dues pogueren enlairar-se i dues més varen quedar a terra.

Eivissa

Respecte d'Eivissa, l'altre aeròdrom balear amb rutes a França programades per ahir, la vaga dels controladors gals féu suspendre les dues arribades previstes. Així mateix, s'hagué de cancel·lar una de les tres sortides. Una altra de les sortides s'operà amb normalitat, mentre que una més estava pendent a darrera hora d'ahir.

Malgrat que bona part dels 552 vols prevists per al conjunt de la jornada a Palma i els 161 d'Eivissa també es veieren afectats per l'aturada del control aeri francès, l'organisme públic Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA) es negà a facilitar dades sobre els ajornaments acumulats. En tot cas, no només afectaren les Illes, sinó que també el conjunt de l'Estat espanyol i part d'Europa.

stats